Deze heerlijke zoetpikante chutney is heerlijk voor bij een kaasplankje. Ik heb de stukjes mango zelf wat grof gesneden, maar je kunt ook veel kleinere blokjes maken. Dat is wat makkelijker smeren.

Wat heb je nodig?
– 1 mango
– 1 rode ui
– 1 teen knoflook
– 2 el olijfolie
– 1 rode peper
– 2 cm verse gember
– 1 kruidnagel
– 150 gr witte basterdsuiker
– sap van 1/2 citroen

Mangochutney_1
Schil de mango en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Pel de rode ui en knoflook en snijd ze in kleine stukjes.
Verhit de olie in een kleine pan en fruit de mango, knoflook en ui. Haal de pitjes uit de peper en snijd deze in fijne ringen. Schil de gember en snijd deze fijn. Voeg de peper en gember toe aan de mango en laat het geheel ongeveer 30 minuten op een laag vuurtje koken. Roer het geheel af en toe door.

mangochutney_4

Voeg nu de suiker en kruidnagel aan het mengsel toe en laat dit even goed doorkoken. Voeg het citroensap erbij en laat het geheel inkoken totdat hij zo dik is als jam.

mangochutney_3

Schenk de chutney in een schone weckpot. Laat de chutney goed afkoelen en bewaar de chutney in de koelkast.

Liefs,
#Kuukskes

Dit vind je vast ook lekker:
cranberrysaus
gevulde paprika met roomkaas en spek
pompoen rucola stamppotje

Facebooktwitterpinterest