Deze deviled eggs doen echt hun naam eer aan, omdat ze er zo lekker duivels uitzien. Super leuk om te serveren met bijvoorbeeld Halloween.

Deze deviled eggs doen hun naam echt eer aan. Waarom? Nou dit zijn niet zomaar gevulde eieren, maar ze zien er nog lekker duivels uit ook. Super leuk om te maken op een griezel- of Halloween party. Deze eieren kun je het beste een dag van te voren maken, omdat niet alleen de vulling lekker duivels is, de eieren zijn ook gemarmerd. Om de kleur goed in de eieren te krijgen, moeten ze minimaal 8 uur in de koelkast staan rusten in de pandankleurstof.

Om de eierdooiers te kleuren heb ik matcha theepoeder gebruikt. Ik ben zelf eigenlijk meer van de natuurlijke kleurstoffen, als ik er aan kan komen, maar ik wist bij het kleuren van de eieren niet zeker of het zou werken. Daarom heb ik dit keer voor de zekerheid de pandan gebruikt. Wellicht is het de volgende keer goed te proberen met matcha. Maar matcha is duur, dus ik vind het zonde om daar te veel risico mee te lopen.

kuukskes_deviled_eggs_halloween

Wat heb je nodig voor 6 duivels gevulde halve eitjes?
– 3 grote eieren
– 3 druppels pandan kleurstof
– een snuf zout en peper
– 2 tl kappertjes
– 1/2 tl wasabi
– 1 schepje (1 gram) matcha groene theepoeder (bij de matcha hoort een speciaal maatschepje)
– zwarte sesamzaadjes
– 1 el yoghurtmayonaise

Kook een liter water in de waterkoker. Doe ondertussen de druppels pandan kleurstof en de eieren in de pan. Doe het gekookte water erbij, zet de pan op het vuur en kook de eieren ca. 7 minuten.

Zet het vuur nu uit, haal de pan van het vuur en laat de eieren (onder ze te laten schrikken) nog tien minuten in het groene, hete water liggen.

Haal de eieren nu één voor één uit de pan en tik er voorzichtig met de bolle kant van een lepel op, zodat het ei gaat barsten. Laat de schil er wel gewoon omheen zitten. Doe dit bij alle eieren en leg de eieren dan in een kom. voeg het pandan water toe, tot de eieren onder staan. Laat de kom op kamertemperatuur komen. Als de eieren op kamertemperatuur zijn, zet je ze in de koelkast. Het moet minimaal 6 uur, maar ik heb ze de hele nacht laten staan, om de kleur er mooi in te laten trekken.

fullsizerender-52

Haal de eieren uit de koelkast en haal de schilletjes eraf. Snijd de eieren doormidden en haal de dooiers eruit. Doe de dooiers in een aparte kom. Voeg nu het zout, de peper, de matcha, de mayonaise, de kappertjes en wasabi toe en mix het geheel tot een glad, groen mengsel.

Vul de halve eitjes nu met een spuitzak (of gewoon met een lepel, ik heb namelijk geen spuitzak), in de halve eieren en garneer ze met de zwarte sesamzaadjes.

Als je ze van te voren wilt maken, bewaar de duivels lekkere eieren dan in de koelkast.

Liefs,
#Kuukskes

 

About Post Author

Facebooktwitterpinterest