Pompoen kun je op verschillende manieren roosteren. Deze variant met geitenkaas en groene kruiden is heerlijk voor bij een salade of met quinoa en couscous.

Deze geroosterde pompoen met geitenkaas en groene kruiden is heerlijk in een gemengde salade of met quinoa. Pompoen kun je op verschillende manieren roosteren, maar deze variant met geitenkaas vind ik wel zo ontzettend lekker!  Voor dit gerecht gebruik ik overigens een flespompoen, in tegenstelling tot de pompoen die ik voor de soep heb gebruikt.

IMG_4217

Wat heb je nodig voor 4 personen?
– 1 flespompoen
– olijfolie
– 1 handje verse munt
– 1 handje verse koriander
– 1 teentje knoflook
– peper en zout
– 125 gr zachte geitenkaas

IMG_4214

Verwarm de oven voor op 210 graden met, als dat mogelijk is, de grill. Was de pompoen en halveer hem in de lengte. Lepel de pitten eruit en snij beide helften nu in evenredige parten.
Verdeel de parten op een bakplaat met bakpapier, besprenkel ze met olijfolie, zout en peper en rooster ze ca. 20 minuten in het midden van de oven.

IMG_4215
Doe de kruiden en de knoflook in een vijzel ( of keukenmachine) en stamp of snijd ze helemaal fijn.
Na 15 minuten grillen verdeel je de zachte geitenkaas over de pompoenparten.
Als de pompoen klaar is verdeel je het kruidenmengsel erover, en klaar!!

IMG_4216

De kruidenmix kun je naar eigen smaak aanpassen. Ik vind zelf koriander ontzettend lekker, maar je kunt hem bijvoorbeeld vervangen door peterselie of basilicum. Hangt ook een beetje af van wat je erbij serveert.

Liefs,
#Kuukskes

About Post Author

Facebooktwitterpinterest