geroosterde pompoenpitten
Deze geroosterde pompoenpitten met een pittig laagje, zijn een ideale gezonde snack. Zo kun je voortaan altijd alles van de pompoen die je koopt, gebruiken!

Als wij een pompoen schoonmaken, gooien we eigenlijk altijd de pitten weg. Zonde! Je kunt ze, als je ze roostert, ook gewoon opsnoepen. Op deze manie gooi je bijna niks weg van de pompoen. Je gebruikt eigenlijk alles. Dat is nog eens voordelig koken! En nog lekker ook!

geroosterde pompoenpitten

 

geroosterde pompoenpitten met pit

  • pompoenpitten (van 1 pompoen)
  • 1 el olijfolie
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl cayennepeper
  1. Lepel de pitten en draden uit de pompoen. Haal alle pitten los van de draden. Probeer zo veel mogelijk weg te halen, maar als er een wat draadjes aan blijven plakken, is dat niet zo erg.

  2. Zet een pan op het vuur met kokend water. Doe de pitten erin en laat ze 20 minuten koken. De schil van de pitten wordt hierdoor wat zachter, waardoor je die ook kan eten.

  3. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden. Giet de pitten af met een zeef en strooi ze in een schaal. Doe de olijfolie en de kruiden erbij en meng het geheel even goed door elkaar. Zorg dat alle pitten bedekt zijn met kruiden. Als je van pittig houdt, kun je er best wat meer peper bij doen.

geroosterde pompoenpitten

Leg nu op de bakplaat een vel bakpapier en verspreid de pitten erover. Bak ze nu ca. 20 minuten. Laat de pitten niet te bruin worden. Het kan soms ineens hard gaan, dus houd de pitten in de gaten. Je zult soms ineens een plof horen ( denk aan popcorn) en dan zijn ze klaar. Wees dan wel even voorzichtig met die rondvliegend pitten, omdat ze gloeiend heet zijn.

Als je de schil niet lekker vindt, kun je de pitten pellen. Het is wel een beetje een monnikenwerkje. Eet ze lekker als snack of door een salade.

geroosterde pompoenpitten

About Post Author

Facebooktwitterpinterest