Tagliatelle alla Norma met een tikkie herfst

De pasta alla Norma is een heerlijk vegetarisch gerecht uit Italië. Deze variant met pompoen is een perfect recept voor de laatste dag van mijn pompoenweek! Voor dit gerecht heb ik een wel hele bijzondere pastasoort gebruikt…

Pasta alla Norma is mijn favoriete vegetarische pasta. De combinatie van ricotta, aubergine en pittige tomatensaus is echt heerlijk. Maar aangezien het de laatste dag van mijn pompoenweek is, heb ik voor één keer mijn vegetarische favoriet een beetje anders gemaakt.

IMG_4222

Deze week zijn de verse pasta’s van mijn favoriete supermarkt in de bonus.. eeuh aanbieding. Sinds een paar weken verkopen ze daar verse pasta die deels is gemaakt van groentepuree. Ik heb daarom de wortel- en bloemkoolpasta gekocht. De laatste variant heb ik gebruikt voor mijn gerecht.

Bloemkoolpasta bestaat voor 26% uit gepureerde bloemkool, maar hij smaakt wel gewoon hetzelfde als de normale. Een voordeel is ook dat je deze pasta maar een minuut in kokend water met een beetje zout hoeft te laten garen. Veel gezonder dan witte pasta, en nog lekker ook!

Wat heb je nodig voor 2 a 3 personen?
– 1 pak bloemkoolpasta (vers)
– 1/2 pompoen in kleine blokjes gesneden
– 1 aubergine, in kleine blokjes gesneden
– 1 teentje knoflook, fijn gehakt
– 1 blik tomatenblokjes
– 2 gedroogde chilipepers
– 200 gr zachte geitenkaas
– verse basilicum
– olijfolie
– zout en peper

Doe een scheut olijfolie in een hete pan. Voeg de knoflook, de aubergine- en pompoenblokjes erbij en bak ze tot ze een mooi kleurtje krijgen en gaar zijn. Snijd ondertussen de chilipepers helemaal fijn. Voeg de tomatenblokjes, de chilipeper, het zout en peper toe aan het groentemengsel. Laat het geheel even indikken tot een grove saus.

Kook de verse pasta ondertussen in 1 minuut gaar ( als je andere pasta gebruikt, moet je die gewoon koken volgens de verpakking). Haal de pasta uit het vocht en voeg het direct bij de groentesaus. Snijd een deel van de basilicumblaadjes fijn en voeg ze op het laatst bij de saus.

IMG_4221

Meng het geheel goed door elkaar en verdeel de pasta over de borden. Schep tot slot op ieder bord pasta een beetje geitenkaas en top het gerecht af met een takje basilicum.

Fijn weekend!!

Liefs,
#Kuukskes

Facebooktwitterpinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.