shakshuka met havergrutten de Halm

Een tijdje geleden ben uitgenodigd om met een aantal andere bloggers, een kijkje te nemen bij de Meesters van de Halm in Heeswijk Dinther. Bij de Halm verwerken ze biologisch verbouwde granen tot mooie (kant-en-klare) producten voor in de winkel. Denk hierbij aan granola, havermout en (krokante) muesli. Maar had je ook wel eens van havergrutten gehoord? Dat is geknipte haver, die meestal wordt geplet tot havermout. Maar grutten kun je ook eten als hij nog niet geplet is. Dat is lekker als ontbijt, maar je kunt het ook als vervanger van rijst gebruiken. Dan krijg je een heerlijke warme maaltijd met havergrutten.

shakshuka met havergrutten de Halm
shakshuka met havergrutten de Halm

En daarom gebruik ik bij dit recept voor shakshuka de havergrutten van Meesters van de Halm. Een lekker recept voor 2 personen. Het recept is van de Halm zelf en het idee is erbij dat het gerecht snel en eenvoudig te bereiden is en dat er maar 1 pan vies hoeft te worden. Ideaal.

shakshuka met havergrutten de Halm

Shakshuka met havergrutten

calorieën per portie: 578

eiwit: 28,9 gram

koolhydraten: 148,5 gram

vezels: 35,9 gram

vetten: 19,1 gram

Prep Time 5 minuten
Cook Time 25 minuten
Servings 2 personen
Author Kelsey Ikkersheim

Ingredients

  • 150 gram havergrutten
  • 1 zak Italiaanse roerbakgroenten
  • 2 eieren
  • 400 gram tomatenblokjes uit blik
  • 400 ml water

Om te garneren

  • verse groene kruiden
  • feta verkruimeld

Instructions

  1. Verhit de olijfolie in een pan en bak de roerbakgroente 3
    minuten.

  2. Voeg de kruidenmix toe en bak deze 2 minuten mee.

  3. Doe de grutten, tomatenblokjes en het water in de pan. Gaar de
    grutten 15 minuten. Vergeet niet af en toe te roeren.

  4. Breek twee eieren in de saus. Doe de deksel op de pan en
    gaar de eieren 5 minuten.

  5. Garneer de Shakshuka met de feta en groene kruiden. Serveer warm.

shakshuka met havergrutten de Halm

Wil je Shakshuka liever als ontbijt eten? Dan heb ik hier nog een lekker recept voor je…

About Post Author

Facebooktwitterpinterest