Vandaag is het de Internationale dag van het bier. Om dit zo goed mogelijk te vieren heb ik hier 10 leuke recepten voor je, waarin speciaalbier is verwerkt.

Het is vandaag de Internationale dag van het bier! En laat ik nou (zoals jullie wel bekend is) heel erg gek zijn op bier. Op dit moment ben ik waarschijnlijk al onderweg naar mijn favoriete festival Solar Weekend, waar ik deze dag ook heel waarschijnlijk zal vieren alsof het mijn laatste is. Toch heb ik, voor de thuisblijvers onder ons, 10 leuke recepten op een rijtje gezet waarin speciaalbier zit verwerkt. Een aantal van deze biertjes komen uit de paketten van Hellobier.

Of je nou van zoete of hartige gerechten houdt, met bier kun je onwijs veel variëren. Niet alle biertjes zijn eenvoudig te verkrijgen, dus probeer ook vooral met biertjes te kopen die je zelf lekker vindt!

Tarte Tatin met peer en Paljas Saison
Stoofvlees met Princesse bier en peperkoek
Bieramisu met Arend Dubbel en Belgische chocolade
Gnocchi met paddenstoelen en Brunehaut witbier
Broodjes braadworst met bier- rode uienmarmelade
bier- gembercocktail met Xtreem Centennial
Tony’s chocolonely taart met frambozen en Liefmans Fruitesse
Gemberkuukske met Roogeeze India Red Ale
bavarois met kurkuma en Pêche Mel Bush
Vijgen- biercompote met Het Dubbele Bier

About Post Author

Facebooktwitterpinterest