Een toetje met bier maak ik eigenlijk bijna nooit. Maar deze vrolijke bavarois met kurkuma en perzikbier is onwijs leuk om te maken. Lekker paaskleurtje!

Dat je zoete gerechten kunt maken met bier wist ik inmiddels al wel. Ik had ook een keer gezien dat er een recept was voor hangop met bier. In het januaripakket van HelloBier zat een perzikbiertje: de Peche Mel Bush. Ik houd best van bijzondere biertjes, maar hele zoete gevallen vind ik om zo te drinken niet zo lekker. Ik ging speciaal daarom op zoek naar een receptje dat geschikt zou zijn voor een fruitig biertje als deze. En dat is gelukt. Ik heb een bavarois gemaakt, gebaseerd op een recept van de Allerhande. Ik had namelijk nog nooit eerder een bavarois gemaakt, dus ik heb dit keer een beetje gespiekt.

het recept is niet veel moeite om te maken, het moet alleen even opstijven in de koelkast, dus zorg dat je dit gerecht ruim van te voren maakt.

Wat heb je nodig voor 4 personen?
– 200 ml Peche Mel Bush
– 1 citroen
– 75 g honing
– 1 tl kurkuma
– 500 ml slagroom
– 4 bladjes gelatine
– 2 tl poedersuiker
– 1 handje gedroogde cranberry’s
– ongezouten pistachenoten (voor de garnering)

IMG_6905

Week de blaadjes gelatine ongeveer 5 minuten in ruim koud water.

Verwarm intussen het bier in een steelpan. Laat het niet koken. Neem de pan van het vuur en los de uitgeknepen gelatineblaadjes erin op. roer de honing en de cranberry’s erdoor en laat het mengsel afkoelen tot het een beetje begint te geleren.

klopt 350 ml slagroom met de kurkuma stijf met een mixer. Rasp de zest van de citroen boven de slagroom en spatel het biermengsel voorzichtig door de slagroom. Verdeel de slagroom over vier glazen en zet ze afgedekt in de koelkast. Laat de bavarois minimaal 3 uur in de koeling opstijven.

Klop de rest van de slagrom stijf met poedersuiker. Schep de room op de bavarois en garneer met citroenzest en pistachenoten.

ook heel lekker met stukjes perzik uit blik erdoor.

Liefs,
#Kuukskes

 

About Post Author

Facebooktwitterpinterest