kuukskes würst haute dogs
In Leuven kun je op een hoop plekken hele lekkere dingen eten en drinken! Ik heb 6 hotspots voor je op een rijtje gezet, waar je zéker heen moet!

Een paar weken geleden ben ik met mijn lieve zusje Aimy van Waar is Aimy een nachtje naar Leuven geweest. Daar hebben wij een hoop gezien en gedaan. Maar we hebben vooral gekeken welke hotspots zéér geschikt zijn om heel lekkere dingen te eten of te drinken. Daarom heb ik 6 van onze favoriete hotspots op een rijtje gezet, waar je zéker even een kijkje moet gaan nemen.

De gehaktballen van Balls & Glory

kuukskes balls and glory

Bij Balls & Glory hebben ze een heel tof en eenvoudig concept. Iedere dag heb je de keuze uit vier verschillende gehaktballen. Deze kunnen van varkensvlees of kip zijn gemaakt en je hebt ook nog een vegetarische variant. Het zijn enorme gehaktballen, met een vloeibare vulling er in. Wij kozen voor een vegetarische risotto-bal met een frisse salade en voor de gehaktbal met vier soorten kaas, geserveerd met stoemp (stamppot). De vier kazen-bal was bij ons de favoriet. In combinatie met de stamppot en de sauzen, was deze gehaktbal echt een topper. Wij dronken er natuurlijk een lekker biertje bij, maar je kunt ook kiezen voor een wijntje, of een homemade limonade.

Het is jammer dat wij niet in de buurt wonen, maar je kunt je ballen ook afhalen of thuis laten bezorgen als je in de buurt woont. Je hebt dan zelfs de keuze uit 12 soorten per dag.

Prijzen:
Een grote bal met een salade, stoemp of met brood kost ca. 14,50 euro

Openingstijden:
ma t/m za van 10.00-21.00 uur

Proefbedje bij Brasserie Domus

kuukskes domus proefbedje

Bij Domus kun je terecht voor een stevig ontbijt, snelle hap, een borrel of een huisgebrouwen biertje. Aimy en ik kregen deze plek een aantal keer als tip. Ik vond persoonlijke de menukaart er minder aantrekkelijk uitzien (veel te groot, dat werkt niet voor mij), maar de drankkaart des te beter. Naast de brasserie, zit er ook een huisbrouwerij, waarvan ze de bieren ook direct in de zaak verkopen. Wij wilden daar graag het een en ander van proeven, dus we gingen voor een proefbedje. Je krijgt dan drie biertjes op een plankje. Wij kregen een Con Domus (een pils), de Nostra Domus (een red ale) en het Bitter Bisserke (een IPA). Vooral die laatste was een flink stevig biertje. Ik hou wel van IPA, dus dat kwam goed uit. De andere speciaalbieren, waren overigens ook erg lekker. Het is zéker een aanrader om dit eens te proberen. De biertjes zijn alleen daar verkrijgbaar.

Prijzen:
Een proefbedje met drie biersoorten kost ca. 7,50 euro

Openingstijden:
di, wo, do van 10.00-23.00 uur
vrij, za van 09.00-01.00 uur
zo van 9.00-23.00 uur

De Social bites bij Baracca

kuukskes lekkere dingen bij baracca
Mijn favoriete gerecht was deze schotel met heerlijke groenten

Bij Baracca hebben wij heerlijk gegeten. Het is wel wat prijziger dan de andere lekkere dingen die we hebben gegeten in Leuven, maar het was totaal de moeite waard. Vriendelijk personeel, een mooie zaak, een leuke, gevarieerde kaart en heerlijke drankjes. Je kunt Bij Baracca kiezen voor zowel pizza als social bites, bedoeld voor shared dining. Er werd ons aangeraden om voor een aantal social bites en een pizza te gaan, maar wij gingen voor alleen de social bites. Uiteindelijk hebben we nog teveel besteld, want we kregen de spare-ribs bijna niet meer op. Maar die waren zo lekker, dat we écht alles hebben opgekregen. Buiten de kaart om, zijn er ook nog een aantal specials te bestellen. Wij hebben onder andere een oester hiervan gegeten. Mijn persoonlijke favorieten waren de groenteschotel en de spare-ribs. Vooral de groenten waren zo onwijs lekker op smaak gebracht. Echt kei lekker. Wij hebben in totaal 5 social bites besteld en dit was voor ons genoeg. We hadden van te voren ook al wel iets gegeten, dus dat scheelt misschien, maar dan heb je een indicatie van hoeveel je ongeveer gaat bestellen. Je kunt ook altijd starten met een aantal gerechten en daarna bijbestellen.

Prijzen:
de social bites zijn heel verschillend in prijs. Ze beginnen rond de 5,- en lopen op tot 25,- euro. Dit hangt van de gang af.

Openingstijden:
di van 17.30-22.00 uur
wo t/m za van 12.00-14.00 uur en 17.30-22.00 uur

Speciaalbiertjes bij The Capital

leuven_kuukskes_02

Bij The Capital kun je hélemaal losgaan op speciaalbier. Ze hebben 20 bieren op de wisseltap en ruim 2000 bieren uit van de fles. Om deze op de juiste temperatuur te houden, hebben ze een speciale bierkelder onder de zaak. Als gast kun je een kijkje nemen in deze kelder via de glazen platen in de vloer.

Op de menukaart staan alle bieren op de fles weergegeven met een code. Om het gekozen biertje te bestellen, moet je de code gebruiken. Logisch ook, want zo’n grote kaart is anders écht niet te onthouden. Op een krijtbord bij de ingang, kun je de bieren van de wisseltap vinden.

Wij hebben hier niet super lang gezeten, dus ook niet heel veel gedronken. Maar ik heb wel een heerlijke Delerium red op en drie biertjes van Mongozo. Zo leuk, de kokossmaak wordt geserveerd in een kokosnoot. Heel leuk bedacht.

The Capital ligt aan de Grote markt, heeft een klein terras en een super tof uitzicht op het stadhuis. Binnen is het vrij smal, maar wel gezellig. De borrelkaart vind ik persoonlijk wel wat klein. Maar ik eet nou eenmaal graag bij bier. Dus dat is misschien meer mijn ding. Op de website kun je trouwens de biertjes ook allemaal bekijken. Kun je van te voren alvast een to-drink-list maken, haha.

Openingstijden:
zo t/m do van 11.00-01.00 uur
vrij en za van 11.00-03.00 uur

Veel lekkere dingen bij Le Pain Quotidien

kuukskes le pain quotidien

Na een stevig stuk gewandeld te hebben door het groot Begijnhof in Leuven, wilden wij even ergens koffie gaan drinken. We besloten dit bij Le Pain Quotidien te gaan doen. We hebben hier uiteindelijk helemaal geen koffie gedronken, omdat er veel meer lekkers op de kaart stond, dan alleen koffie. We bestelden een pecan-koek, een warme appelsap en een citroen- gemberdrank. Die waren echt super lekker. Ik had nog nooit warme appelsap gedronken, maar ik ga het zéker een keer maken thuis. Super lekker. De pecan-koek was ook erg lekker.

Binnen was de zaak ook super leuk. een gedeelte om lekker te zitten en een toonbank vol met heerlijk vers brood, gebak en andere heerlijke dingen. Zéker de moeite waard om eens langs te gaan, om er even te gaan zitten, of om lekkere dingen mee te nemen voor onderweg!

Openingstijden:
ma t/m za van 7.30-17.30

Haute Dogs bij Würst

kuukskes würst haute dogs

Ik denk dat ik hier toch wel het gelukkigst van werd tijdens de hele trip in Leuven. Wat kun je hier lekkere broodjes bestellen. Op het moment dat wij kwamen, was het heerlijk weer, dus het terras zat behoorlijk vol. Gelukkig konden we een tafeltje bemachtigen.

Het is de bedoeling dat je binnen je eten besteld. Je kunt dan aangeven of je het wilt meenemen, of hier wilt opeten. Alle broodjes zijn in twee maten te bestellen en worden geserveerd in een doosje. Behalve als je binnen aan een tafeltje zit. Bij deze broodjes kun je nog een aantal lekkere dingen on the side bestellen.

Wij bestelden twee verschillende broodjes, die we zouden delen. De Mexico ’86 met o.a. nachos, maisbrood, guacemole en merguez worst en de Sauerkraut met o.a. zuurkool, bacon, mosterd en gebakken uitjes. Daarbij bestelden we de aardappeltjes. Die waren ook zó super lekker gekruid. Mijn favoriete Haute Dog, was denk ik de Sauerkraut. Maar ze waren redelijk gelijkwaardig hoor. Beiden heerlijk. De prijzen vallen ook mee. Zeker als je ziet wat je ervoor krijgt.

Würst zit aan een zijstraat van de Grote Markt, dus eenvoudig te vinden en goed te bewandelen. Ga er zéker eens een kijkje nemen. Of nee, ga er iets eten!

Prijzen:
De prijs voor een gewone Haute Dog is gem. 9,- euro en de prijs voor een XL Haute Dog is gem. 11,- euro.

Openingstijden:
ma en di van 11.45-20.00 uur
wo t/m za van 11.45-21.00 uur

Hier kun je deze leuke HTSPOTS vinden:

About Post Author

Facebooktwitterpinterest