Deze snelle bietenwrap met falafel heb je zó op tafel, omdat ik een keer gebruik heb gemaakt van kant-en-klaar falafeldeeg! Handig en lekker!!

Ik ben een onwijs bezig bijtje, vind alles leuk en alles lekker. Maar soms… ben ik LUI. Like.. echt LUI. Neem bijvoorbeeld de zomervakantie (God, wat lijkt die alweer ver weg.. vandaag is namelijk de herfstvakantie al begonnen). Ik heb in al die weken tijd de complete serie GOT gekeken (ja.. alle seizoenen), alle seizoenen van Gossip Girl en ik ben uberhaupt weer helemaal bij met series en films. Ja.. als ik lui ben.. ben ik ook echt lui. Daarom heb ik een recept voor een bietenwrap met falafel gemaakt, speciaal voor luie mensen.

Nouja lui… Soms heb ik het ook gewoon zo druk dat makkelijk ook even heel praktisch is. Dus voordat je nu gaat denken dat ik echt alleen maar de hele dag op mijn gat zit te Netflixen.. het valt echt wel mee. Ik heb namelijk gewoon heel stiekem een bakje bij de supermarkt gekocht met kant en klaar falafeldeeg. En dit is de eerste keer dat ik schrijf over iets dat ik niet echt zelf gemaakt heb. In ieder geval niet helemaal. Maar het is wel de moeite waard om dit pakje een keer te proberen. De falafel is goed op smaak, wordt niet droog tijdens het bakken en heeft ook nog eens een gezellig kleurtje. Er gaat natuurlijk niets boven helemaal huisgemaakte falafel, dus als je het echt liever zelf wil maken heb ik hier een aantal leuke recepten voor je. De bietenwrap die ik trouwens gebruik, is van No Fairytales. Die vind ik super lekker.

Niet schrikken trouwens van de houdbaarheidsdatum.. ik heb dit gerecht al begin september gemaakt.. dus nee, ik kook niet met ingrediënten die dik een maand over de datum zijn.

Meatless Monday: bietenwraps met falafel voor luie mensen

  • 1 bakje falafeldeeg (van de appie)
  • 2 bietenwraps
  • 4 flinke blaadjes lollo rosso
  • 75 ml soja yoghurt
  • 1 handje verse munt (fijngehakt)
  • 2 el ingemaakte rode ui (zie blog voor recept)
  1. Draai van het falafeldeeg 8-12 balletjes van dezelfde grootte en druk ze dan een beetje plat, zodat het een soort burgertjes worden.

  2. Verhit wat olijfolie in de pan en bak de falafel gaar en mooi goudbruin aan beide kanten. Hak ondertussen de verse munt fijn en meng deze met de yoghurt. Je kunt de saus eventueel verder op smaak brengen met wat zout en peper.

  3. Leg op iedere wrap twee blaadjes lollo rosso en beleg de wraps met de falafel, de uien en de saus. Smakelijk eten.

 

About Post Author

Facebooktwitterpinterest