mini saucijzenbroodjes met rode currypasta
Deze mini saucijzenbroodjes met rode currypasta zijn een super leuk en vooral lekker hapje voor bij de borrel dit weekend!!

Ik ben in het weekend veel in de stad te vinden, maar stiekem vind ik het heerlijk om gewoon lekker thuis te zijn en te borrelen met vrienden of familie. Een flinke kop thee, een goed glas wijn of een speciaalbiertje en een tafel vol met lekkere, zelfgemaakte borrelhapjes. Deze mini saucijzenbroodjes met currypasta van Francesca Kookt zag ik op Pinterest voorbij komen en ik vond ze er super lekker uitzien!

Nou kook ik zelf heel graag met de rode currypasta van KoRo, dus heb ik geprobeerd de mini saucijzenbroodjes hier mee te maken! Wat is dit een goed idee, haha!!

Vroeger vond ik als kind saucijzenbroodjes echt te gek. als ik mocht kiezen tussen een worstenbroodje of saucijzenbroodje in de kantine van de middelbare school, dan wist ik het wel. Na een tijdje vond ik ze toch wat vettig en werd ik eigenlijk verliefd op worstenbroodjes. de liefde voor die saucijzenbroodjes was een beetje over.

Inmiddels komt die liefde weer een beetje terug. Ik kwam er gewoon achter dat ik zo’n heel broodje te veel vind, maar dat een klein stukje wel lekker is. Daarom zijn die mini saucijzenbroodjes gewoon hele goede uitkomsten. En als ze dan ook nog eens lekker kruidig zijn, dan ben ik wel snel om hoor!

Daarom deel ik dit recept van Francesca Kookt met je, maar dan aangepast naar mijn eigen smaak.

Mini saucijzenbroodjes met rode currypasta

  • 1 ui (gepeld en gesnipperd)
  • 1 teen knoflook (gepeld en fijngehakt)
  • 400 g rundergehakt
  • 2 eieren
  • 2 el rode currypasta ((van KoRo))
  • 1 beschuitje (verkruimeld (of 75 g paneermeel))
  • 1 el vissaus
  • 8 plakjes (roomboter) bladerdeeg
  • 1 el olijfolie om in te bakken

Optioneel:

  • witte en zwarte sesamzaadjes
  • 3 el ketchup
  • 1 tl sriracha
  1. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook 5 minuten op laag vuur. Schep het mengsel in een bak en laat afkoelen.

  2. Meng het gehakt met 1 losgeklopt ei, de rode currypasta, het verkruimelde beschuit, vissaus en het sjalot-knoflookmengsel. Kneed het geheel goed door elkaar tot alles gemengd is. Zet het gehaktmengsel daarna 30 minuten in de koelkast.

  3. Verwarm de oven voor op 200 graden (onder- en bovenwarmte) en bekleed een bakblik met bakpapier. Leg de plakjes bladerdeeg op het aanrecht om te ontdooien. Verdeel het gehaktmengsel in 8 rolletjes die even breed zijn als een plakje bladerdeeg. Verwijder het papier van de plakjes.

  4. Leg op ieder plakje bladerdeeg een rolletje gehakt, iets boven de onderkant. Vouw daarna het bladerdeeg eroverheen en duw de naad aan de onderkant dicht met je vingers. Duw de rand daarna in met de tanden van een vork. Snijd ieder rolletje in 3 stukken. Zo krijg je 24 mini saucijzenbroodjes. Leg de 24 mini saucijzenbroodjes op je bakblik.

  5. Klop het tweede ei los. Bestrijk met een kwastje de mini saucijzenbroodjes met het eimengsel en bestrooi ze optioneel met witte en zwarte sesamzaadjes.

  6. Bak de mini saucijzenbroodjes 25 – 30 minuten in de oven tot ze mooi gaar en goudbruin zijn. Laat ze nog wat langer staan als ze nog wat bleek zijn.

  7. Serveer de mini saucijzenbroodjes met een dipsaus van ketchup met sriracha.

About Post Author

Facebooktwitterpinterest