hartige banketletter met paprika en chorizo
Deze hartige banketletter is al een paar jaar een succes in de familie. Een Sinterklaas recept dat je zo op tafel hebt staan en waarmee je ook eenvoudig kunt variëren.

Het is weer bijna zo ver; pakjesavond. Wij vieren dit feest voortaan meestal in het weekend, maar voor mij blijft 5 december toch wel altijd een magische dag. Vroeger aten we meestal een eenvoudig soepje, omdat er in de avond altijd flink gesnoept zou worden. En dat is eigenlijk niet veranderd. Maar veel Sinterklaas recepten zijn voor de zoetekauwen onder ons. Deze banketletter is echter voor de liefhebbers van hartige hapjes, zoals ik. De letter is namelijk gevuld met kippengehakt, paprika en chorizo. Heerlijk!!

hartige banketletter met paprika en chorizo
hartige banketletter met paprika en chorizo
hartige banketletter met paprika en chorizo

Hartige banketletter met paprika en chorizo

 • 350 g (kippen)gehakt
 • 1 ui (fijngesneden)
 • 1 puntpaprika (fijngesneden)
 • 1 teen knoflook (fijngesneden)
 • 75 g chorizo (in kleine stukjes gesneden)
 • 1 rol vers bladerdeeg
 • 1 ei (geklopt)
 • olijfolie (om in te bakken)
 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

 2. Pel de knoflook en de ui en snijd deze fijn. Ontpit de paprika en snijd ook deze in fijne stukjes. Snijd de chorizo in kleine blokjes. Verhit wat olie in een pan en fruit de ui en knoflook. Voeg na 3 minuten de chorizo en paprika toe en bak het geheel nog 2 minuten mee. Laat het geheel even afkoelen

 3. Rol intussen de rol bladerdeeg uit en snijd hem in de lengte doormidden. Zo krijg je twee even lange plakken. Leg deze plakken naast elkaar en laat een klein stukje overlappen. Zo krijg je een lange lap bladerdeeg. Druk het overlapte deel goed aan, zodat ze goed aan elkaar vast blijven plakken.

 4. Meng het afgekoelde paprikamengsel door het gehakt. Maak een lange worst van het gehakt (even lang als de lap bladerdeeg) en leg deze in het midden van het bladerdeeg. Vouw de lap om het gehakt heen en maak hem overal goed dicht. Je wil niet dat de letter gaat "lekken" in de oven.

 5. Draai de letter nu om (zodat de naad aan de onderkant ligt) en leg hem in de gewenste vorm op de bakplaat met bakpapier. Klop het ei en besmeer de letter met het ei, zodat hij een mooie glans krijgt tijdens het bakken.

 6. Bak de banketletter in ca. 40 minuten gaar en goudbruin. Serveer warm. Dat is echt het lekkerst.

hartige banketletter met paprika en chorizo
hartige banketletter met paprika en chorizo

About Post Author

Facebooktwitterpinterest