Yes, een nieuwe dag in mijn pompoenweek. Ik maak graag gerechten met pompoen, maar dit zijn altijd hartige gerechten. Geïnspireerd door de Starbucks en Pinterest wilde ik eens een lekker receptje verzinnen waar pompoen in wordt verwerkt. En ik dacht toen aan muffins met pompoen. Maar uiteindelijk werden het meer hartige lunchbroodjes met pompoen. Super lekker met een laagje roomboter, of iets van pindakaas of zo. Maar ik vond ze stiekem zo ook wel lekker van smaak.
Hartige lunchbroodjes met pompoen en pumpkin spice
calorieën (per portie): 145
vet (g): 5,6
koolhydraten (g): 16,1
eiwit (g): 5,5
vezels (g): 3,1
Ingredients
- 250 g geroosterde pompoen
- 150 g volkoren tarwebloem
- 1 ei
- 200 ml sojamelk (ongezoet)
- 1 tl kokosolie
- 1 tl pumpkin spice
- 1 cm gember geschild en in stukjes
- een snuf zout
- 6 walnoten
Instructions
-
Verwarm de oven voor op 170 graden. Doe alle ingrediënten (behalve de walnoten) in de keukenmachine en mix het geheel tot een mooi, plakkerige brooddeeg.
-
Verdeel het deeg over 6 cupcakevormpjes of een cupcake bakvorm. Leg op iede broodje een walnoot. Bak de muffins ca. 30 minuten tot ze mooi gaar en goudbruin zijn. En klaar!!