Als je een dag of weekendje Rotterdam wilt doen, wil je zo veel mogelijk zien en proeven. Waar je zeker een keer geweest moet zijn is de Euromast. Met een euroscoop die tot 185 meter de hoogte in gaat, heb je een geweldig uitzicht over onze mooie havenstad. Ik ben er inmiddels twee keer geweest en ik heb twee keer mijn ogen uitgekeken. Vooral als het donker is, is Rotterdam echt een plaatje.

Maar niet alleen voor het uitzicht zou je een bezoekje moeten brengen aan de Euromast. In de brasserie op 92 meter hoogte kan je ook heerlijk eten. En wat is er nou mooier aan lekker eten bij een prachtig uitzicht? Niet veel. Ja, misschien een knappe man erbij, maar die vergeten we voor nu even.

Drie weken geleden heeft chefkok Dennis van der Werf zijn nieuwe winterkaart gelanceerd en ik had, samen met een collega van de Buik van Rotterdam, het geluk om een aantal gerechten te mogen proeven in de vorm van een wijn-spijs combinatie.

Euromast_Dennis_van_der_Werf

Bij binnenkomst werden we we naar de brasserie gestuurd waar we vriendelijk werden ontvangen. Het interieur is eenvoudig. Een donkere vloer met strakke en witte accenten. Maar dat is meer dan genoeg met zo’n spectaculair uitzicht.

De winterkaart
In de vorm van een proeverij kregen we het voor- hoofd- en nagerecht aangeboden. van iedere gang kregen we drie gerechten geserveerd met daarbij een bijpassend wijn.

We begonnen met een carpaccio van rode biet met dadels, rucola en walnoten, een salade van Gandaham, groene kruiden en zoetzure pompoen en een venkelsoep. Nou ben ik meer van de rode wijn dan van de witte wijn, maar bij de Gandaham kregen we een Pinot Grigio Riserva uit Trentino en die was wel zo lekker. Het eten was trouwens ook heerlijk. De bietencarpaccio en de ham waren favoriet. De soep was lekker, maar ik vond de smaak van de venkel te weinig naar boven komen.

Euromast_voorgerecht_Gandaham

Bij het hoofdgerecht kregen we zowel een vegetarisch- als vlees- en visgerecht. Het eerste gerecht was een quiche van witlof met een kaasje uit Woerden; de Petit doruvael. De smaak van de kaas was erg goed, maar hierdoor vond ik de smaak van de witlof wat minder naar voren komen. Dit was trouwens niet erg, want de smaak van het taartje was verder goed in balans in combinatie met de Cabernet Franc uit de Loire. De gamba met noedels en spinazie, afgetopt met een truffelschuim was ook erg lekker. Dit gerecht ziet er ook nog eens erg goed uit. Maar mijn favoriete gerecht was de eendenborst met zuurkool, zoethoutsaus en een mousseline. Dit gerecht werd begeleid door een Chileense pinot noir. Het malse vlees ging onwijs goed samen met de zuurkool en het zoetje van de saus.

euromast_hoofgerecht_proeverij

Na het hoofdgerecht zijn we naar het platform op 112 meter hoogte gebracht, waar we konden genieten van het uitzicht.

Tot slot kwamen de nagerechten. Als eerste kregen we een taartje van pure chocolade met citrusvruchten en een pure chocoladesorbet. Vervolgens kregen we een tiramisu met een crème van Frangelico. Dit gerecht vond ik zelf het minste nagerecht. De smaak van het gerecht was zacht en subtiel, wat ik lekker vond. Maar hierdoor ging de zoete smaak van de Muscat d’Alexandrie uit Zuid- Afrika erg overheersen. Dat vond ik persoonlijk wat zonde.
Tot slot kwam mijn favoriet: de plank met Hollandse kazen. Een heerlijke Edammer, brandnetelkaas, kruidenkaas, Oude Rotterdammer en Betine Blue passeerden de revue. Samen met het kletzenbrood en de Late Vintage port was het gerecht helemaal compleet.

euromast_nagerecht_kaasplank

Als afsluiting van de avond zijn we nog met de euroscoop naar 185 meter hoogte gegaan. Dit is het hoogste uitkijkpunt van Nederland. Wat een geweldig uitzicht.

Het eten en de wijnen zijn me erg goed bevallen. Het personeel is erg gastvrij en kan je goed adviseren in de gerechten en de bijpassende wijnen. Het is zeker de moeite waard om hier eens te gaan eten. Houd er wel rekening mee dat de Euromast een attractie is. Je betaalt daarom wel 9,50 euro om binnen te komen. Dit kom dan nog bovenop de prijs voor het eten. Het is wel zeker de moeite waard. Het is in ieder geval een avond vol  ‘hoogtepunten’, hihi!

Liefs,
#Kuukskes

About Post Author

Facebooktwitterpinterest