FALAFEL WRAP MET GEGRILDE AUBERGINE
Ben jij ook zo gek op falafel en zoek je een leuk recept? Dan moet je zeker deze falafel wrap met gegrilde aubergine en feta eens proberen...

Eet jij vaak vegetarisch? Als je me op Instagram volgt, heb je kunnen zien dat ik ga proberen om doordeweeks zo veel mogelijk vegetarisch en vegan te eten. Dit zal niet altijd lukken (wil ik ook niet en ik ga ook nooit helemaal vegetarisch of vegan eten), maar ik ga de uitdaging wel aan om zo veel mogelijk leuke recepten te maken zonder vlees of vis (en soms helemaal plantaardig). Ik heb een super lekker recept om zelf falafel te maken en om er eens mee te variëren heb ik het falafel wrap recept van “Eten met Roos” geprobeerd.

FALAFEL WRAP MET GEGRILDE AUBERGINE

Om het niet helemaal hetzelfde te krijgen gebruik ik gewoon het recept van mijn eigen falafel en heb ik de radijsjes weggelaten. Al kunnen die er zeker prima bij.

FALAFEL WRAP MET GEGRILDE AUBERGINE

Ik maak er dit keer geen printbaar recept van, omdat het recept voor de falafel zelf al op de blog staat. Je kunt de eigenlijk je wrap kunt vullen met alles wat je zelf lekker vindt. Ik vond de combinatie van deze ingrediënten wel super lekker en daarom heb ik ze even voor je opgeschreven.

FALAFEL WRAP MET GEGRILDE AUBERGINE

Heerlijke falafel wrap met gegrilde aubergine en feta

Wat heb je nodig voor 1 portie?

 • 5 bolletjes (homemade) falafel
 • 1 aubergine
 • 1 wortelwrap (ik gebruikte de wraps van No Fairytales ( #nospon, gewoon gekocht).
 • 1 snoepkomkommer
 • 2 snoeptomaatjes
 • 20 gram feta (ik vind de schapenkaas altijd zo lekker)
 • granaatappelpitjes
 • verse peterselie
 • olijfolie om in te bakken
 • zout en peper naar smaak
 1. Bereid de falafel, zoals in het recept staat beschreven.
 2. Snijd de aubergine in plakken van 1/2 centimeter. Besprenkel ze met wat olie en zout en peper. Gril de plakken aubergine in de pan of op de barbecue.
 3. Snijd de andere groenten in de vorm die jij zelf fijn en mooi vindt. Brokkel de feta in kleine stukjes.
 4. Verwarm de wrap in een droge pan. Haal de wrap eruit.
 5. beleg de wrap met alle ingrediënten die je net hebt bereid en geniet van je heerlijke falafel wrap.
FALAFEL WRAP MET GEGRILDE AUBERGINE

Houd je niet zo van kikkererwten? Dan is dit falafel recept met zoete aardappel en cashewnoten misschien wel iets voor jou…

FALAFEL WRAP MET ZOETE AARDAPPEL EN FETA

About Post Author

Facebooktwitterpinterest