princes surinaamse tonijn pasteitjes
Ik ben door princes uitgedaagd om het recept van een andere influencer te maken. Ik heb de Surinaamse tonijn pasteitjes van Moïse Trustfull geprobeerd.

Voor de komende maanden mag ik mezelf princes ambassadrice noemen. Dit betekent dat ik de komende maanden leuke recepten zal maken met hun producten en vandaag is dat met de tonijnstukken. De eerste challenge is de #receptenruil. We kregen de keuze uit vier recepten van andere deelnemers en ik ging aan de slag met de Surinaamse tonijn pasteitjes van Moise Trustfull.

princes surinaamse tonijn pasteitjes

Deze tonijn pasteitjes zijn een lekker en eenvoudig receptje, dat ideaal is als hapje op een feestje of bij de borrel, of gewoon als lunchgerechtje.

Maar dat is nog niet alles deze maand. Ik mag ook een kei leuk keuken & tafelpakket weggeven t.w.v. 165 euro, onder mijn (nieuwe) volgers. Ik daag jou namelijk uit om ook mee te doen met de challenge door de tonijn pasteitjes ook eens te maken. Hoe je mee kunt doen lees je onder het recept.

princes surinaamse tonijn pasteitjes

Surinaamse Tonijn pasteitjes

Ingredients

  • 1 blikje Princes tonijnstukken in olijfolie MSC 145 gram
  • 1 klein blikje mais
  • 200 g doperwten uit de diepvries
  • 1 rode ui
  • 1 stengel prei
  • 1 pak vers bladerdeeg
  • 1 limoen
  • 1 snuf gerookte paprikapoeder
  • 1 tl sambal oelek
  • 1 ei
  • (zwarte) sesamzaadjes
  • grof zeezout

Instructions

  1. Verwarm de oven voor zoals op de verpakking van het bladerdeeg staat beschreven.

  2. Was de prei en snijd in halve (dunne) ringen. Pel de hui en hak fijn. Spoel de mais om en laat uitlekken.

  3. Doe de tonijn, mais, erwtjes, rode ui en prei in een kom. Doe hier het sap van de limoen, de paprika poeder (naar smaak) en de sambal bij. Meng alles goed door elkaar.

  4. Rol het bladerdeeg uit en snijd in stroken of vierkanten (voor driehoekige flapjes)Verdeel de vulling over de helft van de stroken (niet té vol), klap de andere helft er overheen en druk met een vork aan. Zo blijft het beter zitten én het ziet er gezelliger uit.

  5. Kluts een eitje en smeer deze over de flapjes. Besprenkel de flapjes met wat grof zeezout en (zwarte) sesamzaadjes.

  6. Bak de flapjes tot het bladerdeeg mooi gerezen en goudbruin gekleurd is.

  7. Warm serveren is het lekkerst.

princes surinaamse tonijn pasteitjes

Wat kun je precies winnen?

  • Je maakt kans op een Princes keuken & tafelpakket t.w.v. 165 euro

Wat moet je ervoor doen?

  • Volg mij en @princes_nl (op Instagram)
  • Tag 2 vrienden die dit pakket ook wel zouden willen winnen
  • 5x extra kans maken? (niet verplicht, wel kei leuk!!) Maak dit recept van de Surinaamse pasteitjes (te vinden op mijn blog). Deel de foto op jouw instafeed, gebruik #receptenruil. Vergeet hierbij @princes_nl en @kuukskes niet te taggen. Zo kunnen wij het beter terugvinden!
  • Deel jouw foto voor 30 juni en dan maak ik op 1 juli de winnaar bekend, succes!
princes surinaamse tonijn pasteitjes
Facebooktwitterpinterest