HOTEL ASTERISK AMSTERDAM
Samen met Aimy ben ik een nachtje weggeweest naar Amsterdam en hebben wij overnacht bij Hotel Asterisk. In deze blog vertel ik over onze ervaringen...

Ga jij dit jaar op vakantie? En ga je dan naar het buitenland, of wordt het een staycation in Nederland? Ik had gelukkig dit jaar niets geboekt, dus deze zomer valt voor mij nog niet tegen. Ik vind het momenteel sowieso een beetje een gek idee om nu het land uit te gaan, zeker omdat alles zo onzeker is. Maar wat dan extra leuk is om te doen, is het ontdekken van al het moois dat Nederland zelf te bieden heeft. En daarom verbleven Aimy en ik op uitnodiging, een nachtje bij Hotel Asterisk in Amsterdam.

HOTEL ASTERISK AMSTERDAM

Hotel Asterisk

Hotel Asterisk is een hotel dat in de Den Texstraat zit, ten noorden van de Albert Cuypmarkt in Amsterdam. Net voorbij het drukke centrum, dus een fijne, rustige locatie.

HOTEL ASTERISK AMSTERDAM
hotels amsterdam
Stiekem een beetje Brabant in dit Hotel…

Bij binnenkomst worden wij gelijk hartelijk verwelkomd met een glaasje prosecco door Brendan, die ons naar onze kamer (een paar deuren verderop, haha) begeleidt. Ja, dit hotel heeft meerdere panden in de straat en wij zaten schuin tegenover het hoofdgebouw.

Het hoofdgebouw

Het hoofdgebouw is zowel van buiten als van binnen prachtig en heeft een moderne, maar toch huiselijke sfeer. Een schilderij van het melkmeisje, Seletti lampjes, velvet kuipstoeltjes en een IXXI aan de muur. Klassiek en modern gaat mooi samen in dit hotel.

HOTEL ASTERISK AMSTERDAM
HOTEL ASTERISK AMSTERDAM

Koffie en thee kun je gewoon pakken en de gezamenlijke ruimte is 24/7 geopend om er te werken, spelletjes te doen, te ontbijten of gewoon even bij te komen van een dag sightseeing en shoppen.

De kamer

Onze kamer zat dus in een pand schuin tegenover het hoofdgebouw. We zaten op de eerste verdieping en konden zowel met de lift als met de trap naar boven en beneden. In het hoofdgebouw en bij de kamers kun je gebruik maken van diverse lekkernijen die je achteraf afrekent. Dit gaat allemaal op basis van vertrouwen en vraagt dus ook wat verantwoordelijkheidsgevoel van ons, gasten. Heel goed.

HOTEL ASTERISK AMSTERDAM

Onze kamer zat aan de achterkant van het pand, waardoor wij uitzicht hadden op de mooie groene tuinen in de straat. Zo leuk. Dat deed mij een beetje denken aan mijn eerste huis in Rotterdam (haha, mag ik dat zeggen in 020?)

HOTEL ASTERISK AMSTERDAM
HOTEL ASTERISK AMSTERDAM

Het zag er verzorgd en netjes uit en het bed lag echt heerlijk. De badkamer was heel licht en ik word persoonlijk altijd heel blij van een föhn. En die was er ook, haha!

Ontbijten bij Hotel Asterisk

Ontbijten kan in het hoofdgebouw van het hotel. Normaal gesproken is er een buffet, maar door de Corona maatregelen is dit tijdelijk niet mogelijk en krijg je je ontbijt gewoon aan tafel. Wij kozen er voor om in de stad zelf ergens te ontbijten en hebben bij Bakers & Roasters gezeten (op aanraden van Brendan), dat zit op 5 minuten loopafstand van Hotel Asterisk. Dit was natuurlijk ook omdat ik altijd op zoek ben naar leuke en interessante hotspots.

Aimy en ik ontbeten bij Bakers & Roasters

Asterisk, een Family-run Hotel

De oorsprong van Hotel Asterisk brengt ons terug naar 1932 toen er een kamerverhuurbedrijf werd ingeschreven in de Den Texstraat. 36 jaar later werd het bedrijf gekocht door Johannes Adrianus Bucker en noemde hij het ‘Pension Butro’.

HOTEL ASTERISK AMSTERDAM

In 1977 maakte Bucker zijn droom waar en opende hij Hotel Asterisk. Na zijn overlijden heeft Dochter Irma het overgenomen. Sinds 2012 runt Irma het hotel met haar twee kinderen Lisa en Johan Haagedoorn en een enthousiast en hecht team. Het hotel telt momenteel 42 kamers, verdeeld over verschillende panden in de straat.

HOTEL ASTERISK AMSTERDAM

En dat is wel te merken. Wij hebben Johan en Lisa allebei ontmoet en de passie straalt er vanaf. Van kleins af aan wonen zij al in en rond het hotel en werken zij met veel liefde voor hun bedrijf. We herkennen hier en daar een beetje Brabantse gezelligheid en dat is niet zo gek, omdat hun vader uit Den Bosch komt.

HOTEL ASTERISK AMSTERDAM
v.l.n.r.: Johan, Irma en Lisa

Hun visie is om de gasten een zorgeloos verblijf aan te bieden, waarbij hartelijkheid en professionaliteit samen komen in een huiselijke sfeer.

Conclusie

Wij hebben een heel fijn verblijf gehad in een mooi hotel bij een onwijs leuke familie. Een fijne, rustige locatie, mooie kamers en prettige service. Vraag vooral ook even naar leuke tips in Amsterdam. Die hebben ze genoeg! Lisa stapt maar al te graag op haar fiets om de leukste hotspots en plekjes voor haar gasten op te sporen!

Bij het uitchecken krijg je nog een kleinigheidje voor thuis. Heel attent en leuk bedacht. Hotel Asterisk, bedankt voor de gastvrijheid. Wij hebben het erg fijn gehad.

HOTEL ASTERISK AMSTERDAM

Aimy en ik hadden van jullie al een hoop tips gekregen en hebben er een paar kunnen bezoeken. Het was helaas echt mega slecht weer, dus we moeten nog een keer (of 4) terug om de rest te doen, haha! Wie weet slapen we dan weer bij Hotel Asterisk!

Deze hotspots hebben wij de afgelopen dagen nog bezocht:

Happy Happy Joy Joy South

Heerlijke Aziatische gerechtjes en lekkere biertjes in een kleurrijke tent. Leuk en vlot personeel en gewoon Nederlands praten. Hou ik van!

Bakers & Roasters

Hier kun je de hele dag terecht voor lekkere, lazy brunchgerechten. Wij waren net op tijd binnen, want toen we weg gingen stond er al een rij! Wees er dus op tijd bij!

Youseum Amsterdam

Een museum dat maar om één ding draait: YOU! Lekker je schaamte aan de kant zetten en shooten alsof je leven er vanaf hangt. Kei leuk.

The Seafood Bar

Wijntjes, een visje of een hele schaal fruits de mer. Maak me gek. Hier worden wij natuurlijk helemaal blij van!

Sous Bar-Bistro

Heerlijk even tot rust komen van het shoppen in de 9 straatjes bij Sous Bar-Bistro in de Wolvenstraat. Wij gingen voor een vega lunch met pizza en couscous salade. Heerlijk.

Amsterdam Cheese Museum

Jaja, als je dan de toerist uit gaat hangen in eigen land, moet je met kaas op de foto. Vraag dat deze kaasliefhebber geen tweede keer. Zeker niet als je je mag verkleden, haha!!

Hieronder kun je Hotel Asterisk vinden en hier kun je een kamer boeken:

Deze overnachting bij Hotel Asterisk hebben wij gekregen.

About Post Author

Facebooktwitterpinterest