ontbijtcake met appelmoes en havermout
Deze ontbijtcake met vijgen en cranberries, maakte ik tijdens de XXL bootcamp van BFIT. Een lekker ontbijt, boordevol noten en vruchten. Jammie.

Deze ontbijtcake met havermout heb ik tijdens de BFIT bootcamp XXL gemaakt en samen met de vegan snickers, was dit recept toch ook wel goed in trek. Ik ben gek op brood en cake met vruchten en havermout en dit is er weer sowieso een die niet mag ontbreken op Kuukskes. En daarom heb ik hier het recept voor je opgeschreven.

ontbijtcake met appelmoes en havermout

ontbijtcake met vijgen en cranberries

Calorieën per portie: 217

eiwit: 5,7 gram

koolhydraten: 28,9 gram

vezels: 4,1 gram

vetten: 8,4 gram

Prep Time 10 minuten
Cook Time 45 minuten
Servings 12 porties
Author Kelsey Ikkersheim

Ingredients

  • 3 eieren
  • 200 gram havermout
  • 300 gram (100% pure) appelmoes
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 el kaneelpoeder
  • 115 gram gemengde noten ongebrand en ongezouten
  • 100 gram gedroogde cranberries
  • 150 gram gedroogde vijgen in stukjes gesneden

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een cakevorm met
    bakpapier.

  2. Klop de eieren los en voeg de havermout, de appelmoes, het
    bakpoeder, de kaneel en wat zout toe. Meng het geheel goed. Hak de gemengde noten en roer deze met de cranberries en gedroogde vijgen door het beslag.

  3. Schep het beslag in de cakevorm en bak de cake in ongeveer
    45 minuten gaar in het midden van de oven. Laat de cake helemaal afkoelen, voor
    je hem uit de vorm haalt.

  4. TIP: Je kunt de cake in de vriezer wel tot 3 maanden
    bewaren. Snijd hem van te voren al in plakken, zodat je iedere keer een portie
    uit de vriezer kunt pakken.

ontbijtcake met appelmoes en havermout

Voor nog meer lekker ontbijtjes kijk je hier

Facebooktwitterpinterest