Het is altijd leuk om nieuwe eettentjes te ontdekken in een stad. Maar soms is het ook heerlijk om te weten wat je krijgt. Zeker als dat een reden is om terug te komen. Zo ook bij Little V, een Vietnamees restaurant, gelegen aan het Groterkerkplein in Rotterdam. Als je er langsloopt is het in eerste instantie lastig om naar binnen te kijken. Het is een vrij donkere ruimte. Ik had nooit zo door wat het was. Een vriendinnetje vertelde me dat ze er wel eens gegeten had, en dat het echt iets voor mij zou zijn.

little v 2

IMG_4352

Doe het zelf of laat je verrassen
Ondertussen heb ik er denk ik vier keer gegeten en ben ik helemaal fan. Je kunt er heerlijk lunchen, losse gerechten bestellen en kiezen voor een menu. De doe-het-zelf menu’s heb ik nog niet besteld, maar het concept is wel leuk, omdat je zelf kan kiezen welke ingrediënten je gebruikt en welke niet. Je krijgt ook een beetje het gevoel dat je het eten echt zelf hebt gemaakt, in een restaurant. Ik heb nu drie keer het verrassingsmenu gekozen. Helemaal een verrassing is het niet, want ik heb drie keer ongeveer dezelfde gerechten gekregen, maar lekker is het zeker. De combinatie tussen zoet, pittig en zuur is echt perfect. De sausjes en dressings sluiten goed aan op de gerechten en ik geniet van iedere hap die ik neem.

Ginger Breeze en Lemon Grass ijsthee met mama
Ginger Breeze en Lemon Grass ijsthee met mama
IJskoffie met kokos
IJskoffie met kokos
huisgemaakte limonade
huisgemaakte limonade

Homemade iced tea
Bij little V maken ze veel drankjes zelf. Aanraders zijn de ijskoffie, de limonade en de ijsthee. Vooral de verschillende soorten ijsthee zijn niet alleen een feestje om te drinken, ze zien er ook nog eens fantastisch uit. welbekende mason jars met ijs, zoetigheid en verse kruiden maken de drankjes een lust voor het oog.

IMG_4345

Heerlijke, frisse kipsalade
Heerlijke, frisse kipsalade

Fingerfood
Omdat mijn ouders niet van verse koriander houden (Ja zij vallen helaas onder de categorie “het-smaakt-naar-zeepsop”), hadden we een menu zonder verse koriander aangevraagd. Gelukkig doen ze daar bij Little V niet zo moeilijk over. Vooraf kregen we een plank met allerlei heerlijke kleine hapjes. Het was toch een beetje doe-het-zelf-en met de blaadjes sla, waar dan een gehaktrolletje met wijnvellen in gerold moesten worden, wat weer in een sausje gedipt kon worden, afgetopt met nootjes. Heerlijk. Mijn persoonlijke favoriet is toch wel de frisse kipsalade, geserveerd met kroepoek en een chilisaus. Ook het schaaltje saus die bij de rijstvel loempia’s hoort heb ik nog net niet met mijn vingers schoongelikt.

IMG_4349

Rijsttafel 2.0
Als hoofdgerecht kregen we diverse groente-, vis- en vleesgerechten, geserveerd met witte rijst en bami. Alles was gewoon erg lekker. Zoals ik al eerder beschreef zijn de smaakcombinaties goed in balans. Het is ook vooral lekker veel eten. Ik kom uit een Indische familie waar al snel “het-is-lekker-maar-te-weinig” wordt gezegd, dus dit restaurant is zeker geschikt voor ons, grote eters. Ik heb hier een keer eerder gegeten waarbij ik als tussengerecht ook de soep kreeg, maar persoonlijk vond ik dat enigszins zonde. Soep vult, en ik bewaar dan liever mijn eetlust voor het fantastische, kleur- en geurrijke hoofdgerecht.

IMG_4347

Happy ending?
De laatste twee keer dat ik hier ben wezen eten had ik geen plekje meer over voor het nagerecht. De keuze uit de toetjes is ook niet echt reuze. Bij Little V hebben ze gelukkig ook cocktails, die prima als toetje volstaan. Mijn lieveling is de Pornstar, mijn all-time favorite. Ook de ijskoffies zijn aan te raden voor de alcoholvrije mensen.

Hotspot
Ik kan met zekerheid zeggen dat Little V één van mijn favo hotspots is om heerlijk te lunchen en te eten. Misschien is het wel een idee om toch ééns in de zoveel tijd het verrassingsmenu aan te passen, zodat het voor terugkomende gasten ook verrassend blijft. Niet dat ik niet kan genieten van het eten dat ik voorgeschoteld krijg, maar een keer iets nieuws proberen zou zeker geen straf zijn. het concept van de menu’s vind ik namelijk wel geweldig. Ik ben een groot fan van proeverijen en eten delen met anderen. En daarin is Little V zeker geslaagd.

Liefs,
#Kuukskes

 

About Post Author

Facebooktwitterpinterest