sinterklaas ontbijt met kruidnoten en mandarijn
Het is de eerste dag van Kuukskes' adventkalender 2021 en ik knal er in met een heerlijk Sinterklaas ontbijt met kruidnoten en mandarijn...

Yes, de adventskalender is begonnen en we gaan van start met een heerlijk Sinterklaas ontbijt. Je wordt namelijk doodgestrooid.. eeuh gegooid met kruidnoten, maar je kunt ze in zo veel gerechten verwerken. En dit ontbijtje is onwijs lekker en ziet er ook nog eens heel feestelijk uit!

Want tijdens deze donkere dagen kan ik altijd wel wat meer feest gebruiken thuis. En dat is dit Sinterklaas ontbijt in ieder geval!

In dit Sint ontbijt zitten ook mandarijntjes. Wat ik zelf het lekkerst vind, is om niet alleen de schil eraf te pellen, maar ook het vruchtvlees nog uit dat witte vliesje. Dat is wel een beetje een gepriegel, maar het is het echt waard, I promise. Ik vind namelijk die witte draadjes niet zo lekker. En ik maak in dit recept gebruik van plantaardige yoghurt, maar je kunt dat eventueel ook vervangen door gewone of Griekse yoghurt.

En ik had deze keer trouwens ook erg veel geluk met mijn mandarijnen, want er zaten geen pitjes in. Mijn record staat op 27 pitten in 1 mandarijn. Dat was écht een mandarijn met pit, haha!

Maar goed, het recept voor dit Sinterklaas ontbijt.. Het is een toppertje hoor!

Sinterklaas ontbijt met kruidnoten en mandarijn

  • 500 g Alpro plantaardige vanille yoghurt
  • 2 mandarijnen (gepeld en evt. uit het vliesje)
  • 30 g extra pure chocolade
  • 1 handje kruidnoten
  • 2 el karamelsaus (Ik gebruikte kant-en-klare)

Optioneel

  • poedersuiker (voor wat extra "feest" on top.)
  1. Pel de mandarijnen (haal eventueel het vliesje eraf en snijd de partjes doormidden. Verdeel de helft van de stukjes mandarijn over de bodem van twee glazen.

  2. Verdeel de yoghurt over de twee glazen tot de helft. Verdeel de andere helft van de stukjes mandarijn en schenk de rest van de yoghurt erover. Schenk hier per glas een eetlepel karamelsaus overheen.

  3. Hak de pure chocola en de helft van de kruidnoten in brokken. Verdeel de hele en gebroken kruidnoten samen met de chocola over de karamelsaus.

  4. Bestrooi eventueel met nog wat poedersuiker, vlak voor het serveren. Enjoy!

sinterklaas ontbijt met kruidnoten en mandarijn

About Post Author

Facebooktwitterpinterest