gnocchi uit oven met pesto van spinazie
Vandaag heb ik een lekker recept van Chickslovefood voor je. Voor deze gnocchi uit de oven met een pesto van spinazie, doen de keukenmachine en oven het werk.

Het einde van het jaar is nu echt in zicht. Ik vind het altijd zo snel gaan. Bizar eigenlijk. Maar wat was het weer leuk en wat is dit jaar de kalender weer mooi geworden. Vandaag heb ik een recept voor je dat ik niet zelf heb bedacht. Dit heerlijke gnocchi gerechtje met pesto van spinazie komt van “Chickslovefood“. Het zag er gewoon zo lekker (en vooral eenvoudig) uit, dat ik het per se wilde proberen. En I love it. Dus het verdient een plekje in de kalender.

gnocchi uit oven met pesto van spinazie
gnocchi uit oven met pesto van spinazie
gnocchi met spinaziepesto uit oven

Ik ben gek op pesto. Ik heb al eens een boerenkoolpesto gemaakt en gewone pesto, maar nog nooit pesto van spinazie. En het is heerlijk! En het ideale van dit recept is, dat de keukenmachine en de oven het werk voornamelijk doen. Heerlijk.

gnocchi uit oven met pesto van spinazie
gnocchi met spinaziepesto uit oven

Uiteraard heb ik er nog een beetje verandering in aangebracht. Niet omdat het gerecht van zichzelf iets te kort komt, maar omdat ik gewoon van variatie houd. En volgens mij moest in dit geval de pijnboompitjes ook even opgemaakt worden, haha!

Gnocchi uit de oven met pesto van spinazie

 • 250 g gnocchi
 • 400 g verse spinazie
 • 2 tenen knoflook
 • 100 g pecannoten (ongebrand en ongezouten)
 • 1 bol mozarella
 • 1 scheut olijfolie
 • 1 snuf peper en zout (naar smaak)
 • pijnboompitten (geroosterd, om te garneren)
 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

 2. Kook de gnocchi volgens de beschrijving op de verpakking en giet daarna af.

 3. Doe de helft van de spinazie, 2 teentjes knoflook, 70 gram pecannoten, een scheut olie en peper en zout (naar smaak) in de keukenmachine en vermaal deze tot een pesto.

 4. Verhit wat olie in de pan en bak de rest van de spinazie, tot deze is geslonken.

 5. Doe de gnocchi in een ovenschaal en roer de pesto en gebakken spinazier erdoorheen. Snijd de mozzarella in blokjes en verdeel de blokjes over de schotel. Hak de overige pecannoten grof en strooi deze met de geroosterde pijnboompitten ook over de gnocchi heen.

 6. Bak de schotel zo'n 5-7 minuten in de voorverwarmde oven, tot de mozzarella is gesmolten. Geniet ervan!

gnocchi met spinaziepesto uit oven

About Post Author

Facebooktwitterpinterest