Herberg schoapendrift exloo
Ik ben met de familie een weekend naar Drenthe geweest voor een verjaardag en een dag naar de dierentuin. En we hebben overnacht bij Herberg Schoapendrift. Hier lees je wat ik ervan vond...

Mijn tante vierde twee weken geleden haar zeventigste verjaardag. Maar laten mijn oom en tante sinds een tijdje in Nieuw Buinen wonen. Je zult denken WAAR?? Ja, dat dacht ik dus ook. Maar Nieuw Buinen ligt dus vlakbij Exloo en dat ligt weer vlakbij Emmen. Kijk.. Emmen ken je wel, haha! Ten minste, dat mag ik hopen. Maar omdat we het een beetje ver vonden rijden, op en neer naar Nieuw Buinen, besloten wij met de familie, om er een nachtje Drenthe van te maken. Na het feest ergens overnachten en dan de volgende dag naar Wildlands Emmen.

Mijn zusje Aimy (je weet wel van WaarisAimy), is goed in het vinden van leuke accommodaties, dus wij vertrouwden volledig op haar keuze. En ze vond een Herberg in Exloo: Herberg Schoapendrift. Een kwartier rijden van zowel m’n tante en oom, als van de dierentuin. Ideaal dus.

herberg schoapendrift exloo

Herberg Schoapendrift

Na ongeveer 2,5 uur rijden komen we aan bij de rand van Exloo, waar de familie herberg gevestigd is. We lopen langs een vrij groot terras en komen binnen in een gezellig ruimte met donkere balken, gele muren met leuke oude lijsten en blikjes, rode gordijnen en een haard. We worden met een drankje naar keuze welkom geheten door de vriendelijke eigenaren Marjan en Johan. Het is er nog heel rustig, maar volgens eigenaar Johan waren alle 5 de kamers (inclusief de 3 kamers van ons) volgeboekt.

Ik kan me voorstellen dat dit ook een plek is, waar veel wandelaars en fietsers even stoppen om een hapje te eten, of om er even een drankje te doen.

herberg schoapendrift exloo

Slaapkamers

De slaapkamers zijn eenvoudig, maar bevatten alles wat je nodig hebt. 2 eenpersoons boxsprings (ideaal voor aura gevoelige mensen als ik die met hun broertje op de kamer moeten), nachtkastjes, een garderobekast en een zitje. Daarbij een televisie en een nette badkamer.

De bedden lagen ook echt goed. En als ik zoiets zeg, dan is het heel wat. Want ik slaap echt moeilijk in een ander bed, dan dat van mijzelf. En ik sliep nu echt gelijk. Dat was echt gezellig voor Jord, haha! Ik schijn ook te snurken, dus sorry daarvoor.

Ik was helaas vergeten een foto te maken toen we binnenkwamen, dus hieronder zie je een foto van de volgende ochtend. Maar dan heb je toch een beetje een idee van de kamer.

herberg schoapendrift exloo slaapkamer

Het restaurant/ de bar

In het restaurant hebben wij zelf niet gegeten, omdat we al bij mijn oom en tante aten. Op de website staat de menukaart wel weergegeven. Wij hebben in de avond nog wel even een drankje gedaan. Het werd eigenlijk een mini bierproeverij met de speciaalbieren van brouwerij Maallust uit Veenhuizen. Ik ging voor de “mooie madam”, een dubbel bier.

maallust speciaalbier schoapendrift maallust mooie madam dubbel

Ontbijt

Al vroeg in de ochtend staat er een ontbijtbuffet klaar met heerlijk vers brood, vers fruit, een gekookt eitje en divers broodbeleg. Er is eventueel ook iets van yoghurt en er staan kannen met jus d’orange op tafel. Koffie en thee wordt voor je ingeschonken. Een lekkere start van de dag.

herberg schoapendrift ontbijt herberg schoapendrift ontbijt

Omgeving

In de omgeving van Exloo is ook een hoop te doen. Wij gingen natuurlijk voor Wildlands, maar er zijn ook mooie wandel- en fietsroutes, er is een hunebed op 10 minuten loopafstand en er zijn diverse musea in de buurt. Voor meer informatie kun je bij herberg Schoapendrift altijd terecht.

herberg schoapendrift zijaanzicht hunebed wandelroute exloo hunebed exloo schoapendrift

Wij hebben een heel fijne overnachting gehad. We zijn super vriendelijk onvangen, hebben goed geslapen en lekker ontbeten, zodat we uitgerust weer een nieuwe dag op pad konden. Dus mocht je een weekendje Drenthe in gedachte hebben, hunebeden gaan bekijken of een dag naar wildlands, maar niet op en neer hoeven rijden? Dan is herberg Schoapendrift echt een aanrader.

Hier kun je Herberg Schoapendrift vinden:

About Post Author

Facebooktwitterpinterest