dit recept voor zoete aardappelcurry was een heel aardig gelukt uitprobeersel. Ik ben wel benieuwd wat jullie ervan vinden. Laat je het me weten?

Dit recept voor zoete aardappelcurry was een enorm uitprobeersel. Ik kwam twee vrienden van me tegen die zeiden dat ze curry gingen maken en ik kreeg daar ook wel zin in. Ik had alleen echt geen zin om uit een pakje te koken en daarbij had ik thuis nog wat zoete aardappels liggen. Ik had wel eens gezien dat mensen curry maakten van zoete aardappel, dus het creatieve brein kwam in me naar boven. En ik moet zeggen dat het voor een eerste keer heel aardig is gelukt. Zeker de moeite waard om eens te proberen.

Ik ben wel erg benieuwd naar wat jullie ervan vinden. Laten jullie een reactie achter?

Wat heb je nodig voor ca. 4 personen?
– 4 kopjes pandanrijst
– 1 grote zoete aardappel
– 400 g rauwe garnalen
– een flesje kokosmelk
– 1 blik tomatenblokjes
– 80 g rode currypasta
– 1 zakje Thaise wok-groenten
– 1 limoen
– verse koriander
– olijfolie
– 1 rode peper (optioneel, want in de Thaise groentemix zit ook al peper)

Kook de rijst zoals op de verpakking staat. Voeg een klein beetje kokosmelk aan het kookwater toe, zodat de smaak van de kokosmelk ook in de rijst gaat zitten (dat vind ik altijd zo lekker).

Schil de zoete aardappel en snijd hem in kleine dobbelsteentjes van 1,5 cm. Snijd de rode peper fijn. Verhit de olie in de pan en bak de aardappelblokjes en rode peper aan. Voeg de currypasta toe en bak die 3 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes en de kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook.

Voeg na 15 minuten de rauwe garnalen en de groenten toe aan het gerecht. laat de curry op laag vuur pruttelen tot de garnalen mooi roze zijn en de zoete aardappels lekker zacht. Voeg het sap van de limoen toe en serveer de zoete aardappelcurry met wat fijngehakte koriander bij de pandanrijst.

Laten jullie me weten wat je ervan vond? En feedback is altijd welkom

Liefs,
#Kuukskes

 

About Post Author

Facebooktwitterpinterest