Ik ben fan van de pizzabodems van Magioni. Om jullie ook fan te maken heb ik hier 5 leuke recepten met twee soorten bodems en diverse lekkere ingrediënten.

Pizza is eigenlijk één van de lekkerste dingen die er bestaan, vind ik. Ik vind ook eigenlijk alle pizza´s lekker. Met groente, vis, vlees, kaas en vooral nog meer kaas. Helaas zijn pizza´s daardoor alleen niet zo gezond. Eigenlijk heel ongezond. Zeker die vette dingen uit de diepvries. Zelf pizza maken is al een goede optie. Je kunt bijvoorbeeld pizza´s maken met een bloemkool-bodem. Dat is al een stuk gezonder dan een gewone broodbodem. Helaas heb ik doordeweeks niet de tijd om uitgebreid te bakken.

Gelukkig biedt Magioni de uitkomst. Zij maken vezelrijke pizzabodems waarin naast tarwebloem, ook bieten- en bloemkool-vezels verwerkt zitten. Met name de bietenbodems hebben een geweldige kleur. Alleen dat is al een reden om ze een keer te proberen. Ik vind persoonlijk de bloemkool-bodems het lekkerst. Deze bodems zijn het meest geschikt voor een “traditionele” pizza. De bietenbodem heeft echt een lichte bietensmaak. Daar moet je ten eerste van houden, en je moet wat creatiever zijn met het beleg.

Daarom heb ik hier 5 varianten voor je. Twee pizza’s met een bloemkool-bodem en drie met de bietenbodem. Ze zijn sowieso allemaal de moeite waard.

bietenpizza_kuukskes_magioni
Bietenpizza met: mozzarella, spinata romana, basiicumpesto en pijnboompitten.

 

IMG_7311
Bloemkoolpizza met: tomatensaus, plakjes courgette, kastanjechampignons, basilicum, brie en gorgonzola.

 

FullSizeRender (9)
Bietenpizza met: Burrata, spinata romana, snoeptomaatjes, rode ui en tuinkers.

 

Magioni bloemkoolbodem met: tomatensaus, mozzarella, champignons en zeevruchten.
Bloemkoolpizza met: tomatensaus, mozzarella, champignons en zeevruchten.

 

Magioni bietenbodem met: cottage cheese, rucola, vijgen. parmaham en pistachenoten.
Bietenpizza met: cottage cheese, rucola, vijgen. parmaham en pistachenoten.

 

Lekker hè? Weer eens wat anders!

Liefs,
#Kuukskes

About Post Author

Facebooktwitterpinterest