Pizza is denk ik wel het lekkerste comfortfood dat er bestaat. Afgelopen weekend voelde ik me niet helemaal top, en ik had ontzettend veel zin in pizza. Ik ben alleen nu zo lekker bezig dat ik het niet kon maken omIMG_3899 zo’n kant-en-klare calorieënbom in de oven te gooien. Steeds vaker kwam ik op internet de pizza met bloemkool bodem tegen. Het werd maar eens tijd dat ik dat ook eens zou proberen.

Gelukkig had ik de tijd, want het kost wel even om de pizza te maken, MAAR dan heb je ook wat.

Waarom bloemkool? De pizzabodem bestaat puur uit bloemkool, ei en wat kruiden. Dit betekent dat je veel minder koolhydraten eet, en de pizza wordt ook nog eens glutenvrij!! Deze pizza is dus echt heel mager. Ik heb er wel voor gekozen om er een beetje blauwe kaas overheen te verdelen, omdat ik blauwe kaas gewoon ontzettend lekker vind, en mezelf best even mocht verwennen omdat het weekend was.

Wat heb je nodig voor 2 personen?
Voor de bodem:
– 1 grote bloemkool
– 1 ei
– 1 el rozemarijn
– chilipeper en zout
– een scheutje olijfolie

Om te beleggen:
Eigenlijk ben je helemaal vrij om op je pizza te gooien wat je wilt, maar ik laat hier even zien wat ik zelf heb gebruikt.
– 1/2 courgette in dunne plakken
– 6 el tomatensaus
– 1/2 paprika
– 1 rode ui
– chilipoeder
– 50 gr gorgonzola
– 50 gr gerookte kipfilet

FullSizeRender (15)Goed, nu komt het echte werk. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de bloemkool in roosjes en maal het tot fijne kruimels in de keukenmachine. Je hebt dadelijk een enorme berg, en het lijkt veel te veel, maar geloof me je hebt het echt nodig!! Verdeel de kruimels over een met bakpapier beklede ovenplaat. zet de plaat in de oven en bak de bloemkool ca. 25 minuten. Roer de bloemkool af en toe even door met een vork.
Haal de kruimels uit de oven, en laat ze 15 minuten afkoelen. Dit is een mooi moment om ondertussen de groenten te snijden.

Doe de kruimels in een schone theedoek en knijp zo hard als je kan IMG_3889het vocht eruit. Je houdt ineens een stuk minder over (zie je wel dat je die grote bloemkool nodig had?). Doe de pulp in een kom en voeg het ei, de rozemarijn en eventueel wat zout en peper toe. Meng alles goed door elkaar.
Verdeel het mengsel egaal over de bakplaat. Zorg ervoor dat de bodem lekker dun is. Bak de bodem weer ca. 25 minuten. Hij zal al een beetje gaan verkleuren.

 

FullSizeRender (14)Haal de bodem weer uit de oven, bestrijk de randen met olie en beleg de pizzabodem met al het lekkers dat je hebt gesneden.
Schuif de ovenplaat weer in de oven en bak de pizza tot slot nog ca. 20 minuten totdat hij helemaal gaar is.

Het is echt een heerlijke pizza. En nog gezond ook. Het is zeker de moeite waard om hem in het weekend te maken, of als je lekker een avondje vrij hebt!!

 

Liefs,
#Kuukskes

Facebooktwitterpinterest