5X HEERLIJKE VERWARMENDE KRUIDENTHEE
Krijg jij van dit weer ook zo'n herfstgevoel? Ik zit het liefst met Netflix, een dekentje en een kop heerlijke kruidenthee op de bank...

De herfst is nu toch echt begonnen (ja gisteren was het zo ver..), En dat laat moedertje natuur vandaag maar al te graag zien. Heerlijke, Hollandse herfst met regen. Maar gelukkig is daar de waterkoker. Ik ben niet echt een frisdrank meisje. Oké, ik kan soms echt enorm genieten van een groene ijsthee of een cola met ijsklontjes, maar voornamelijk drink ik kokoswater, water, koffie en thee. Vooral thee, en dan het liefst verse kruidenthee. Heerlijk dat tegenwoordig verse munt, gember en andere kruiden super makkelijk in elke (super)markt te verkrijgen zijn.

Toch heb ik er op een dag als vandaag geen zin in om de markt af te struinen naar verse munt of gember. Gelukkig heb ik thuis ook een plantje staan met verse munt en flinke stukken gember die ik alleen maar even hoef te snoeien of snijden als ik thee wil drinken.

Wat zo leuk is aan verse munt en gember, is dat je het kan combineren met veel andere kruiden. Ik probeer soms wel eens mijn eigen ‘kruidenthee’ te maken door gewoon maar iets in heet water te gooien, en de ene keer lukt het beter dan de andere keer.
Zoals je op de foto kunt zien, heb ik vandaag 5 varianten van verse kruidenthee op het menu staan, die allemaal zeer geschikt zijn voor dit herfstachtige weer. Ik bedoel, iedereen snakt nu toch stiekem wel naar de bank met een dekentje, een heerlijke serie of een goed boek, maar dan vooral met een grote kop thee. Ja, een grote, want ik heb van die heerlijke halve liter glazen.. die zijn echt voor mij gemaakt.

Oké, hier komen ze dan:

Verse kruidenthee met Marokkaanse munt en kaneel
– een glas/kop/mok heet water
– takjes verse munt
– een kaneelstokje

Verse kruidenthee met Marokkaanse munt en tijm
– een glas/kop/mok heet water
– takjes verse munt
– takjes verse tijm

Verse kruidenthee met Marokkaanse munt en steranijs
– een glas/kop/mok heet water
– takjes verse munt
– twee stuks steranijs

Verse kruidenthee met Marokkaanse munt en verse gember
– een glas/kop/mok heet water
– takjes verse munt
– dunne plakjes gesneden gember

Verse gemberthee met sinaasappel
– een glas/kop/mok heet water
– takjes schijfjes sinaasappel
– dunne plakjes gesneden gember

De meeste mensen vinden verse muntthee altijd lekker met honing. Ik op zich ook, maar ik drink er eigenlijk nooit honing bij. Zeker met de extra kruiden die ik toevoeg, heeft de drank op zich al zo veel smaak, dat ik de honing overbodig vind. Maar ik drink sowieso mijn thee altijd zonder een zoetstof, dus het is maar net wat je gewend bent. 

Al moet ik wel eerlijk zeggen dat ik de honing van het Honingshuis in Den Bosch wel erg lekker vind. Om zo een lepeltje te pakken, of misschien toch een klein schepje in de thee. En dan vooral bij de verse munt met tijm. Jammie (zo af en toe). Deze eucalyptus honing van Weyn’s is echt heerlijk. (no spon, gewoon gekocht).

About Post Author

Facebooktwitterpinterest