MC kleuver appelflappen
GASTBLOG: MC Kleuver is ervaringsdeskundige autisme en wil binnenkort op zichzelf gaan wonen. Maar eerst wil hij leren koken. En vandaag post hij het recept voor appelflappen.

Hebben jullie eens het moment gehad van: ik wil op mijzelf gaan wonen en moet daar nog veel voor leren? Afgelopen tijd komt dat idee steeds vaker bij mij op. Daar moet ik uiteraard iets mee doen. Anders gaat het nooit lukken.

Mijn naam is MC Kleuver, sinds 2016 schrijf ik columns over mijn leven en daarnaast ben ik ervaringsdeskundige autisme. Voor verschillende blogs schrijf ik hier artikelen over. Dit doe ik met plezier. In het autismekader ben ik gaan nadenken over de toekomst. Ik ga een keer op mijzelf wonen, maar wanneer is de vraag. Daarom heb ik mij het doel gesteld om eerst iets lekkers te maken. Zo ging ik op een vrijdag recepten zoeken en kwam ik uit op appelflappen. Simpel, maar een goede leermethode.

MC Kleuver
MC Kleuver

Meteen ben ik op de fiets gesprongen naar de Albert Heijn. Opnieuw diende daar een goede leermethode aan. Ik moest aan een medewerker vragen waar het bladerdeeg lag. Toen ik dit gepakt had, vond ik op de achterkant een lekker recept voor de appelflappen. Gelukkig had ik al hetgeen opgezocht, maar alsnog stonden de ingrediënten stonden netjes bij het recept op de verpakking. Zo woog ik Elstar appels af, plakte de bon op de zak en kocht ik een zak rozijnen. Terug thuis kon ik de overige ingrediënten en de benodigdheden pakken. Laat de weg naar zelfredzaamheid maar komen.

Mc Kleuver heeft ook zijn eigen blog en hij schrijft columns en fantasieverhalen. Neem vooral ook even een kijkje op zijn website. KLIK HIER!

appelflappen van MC Kleuver

 • 10 stuks bladerdeeg (1 diepvries pak)
 • 3 grote Elstar appels
 • 1 tl kaneel (per appelflap)
 • 1 klein handje rozijnen (per appelflap)
 • suiker (hoeveel jij lekker vindt)
 1. Zet de oven aan en verwarm deze voor op 200 graden Celsius.

 2. Vet de bakplaat in met boter zodat de appelflappen niet zullen vastplakken.

 3. Leg de plakjes bladerdeeg op los op het werkvlak en haal het plastic er voorzichtig.

 4. Schil de appels, snijd deze in blokjes en doe in een schaal. Voeg de kaneel, rozijnen en suiker toe in de schaal en hussel.

 5. Schep nu een eetlepel van de appelvulling aan de voorzijde van ieder bladerdeeg en houd daarbij goed de randen vrij.

 6. Wrijf met een vinger wat water op de randen zodat deze gaan plakken.

 7. Vouw de twee punten naar elkaar toe zodat de appelflap is dichtgevouwen.

 8. Druk de randen stevig aan. Dit zou je gemakkelijk met een vork kunnen doen.

 9. Bestrijk de appelflappen met water en strooi er een beetje suiker over.

 10. Leg de appelflappen voorzichtig op de bakplaat en stop deze in de oven.

 11. 15 minuten later kun je de verse appelflappen uit de oven halen.

  Pas op: vanaf het husselen van de appelvulling gaat het heerlijk ruiken in de keuken. 

About Post Author

Facebooktwitterpinterest