pompoen puree recept
Met pompoenpuree kun je de lekkerste dingen maken. Helaas is het niet overal in Nederland te koop. Gelukkig maak je puree heel eenvoudig zelf, met geroosterde pompoen!

Bij veel recepten waarin pompoen wordt verwerkt staat er dat je pompoenpuree nodig hebt. Nu is Nederland niet echt een land waar je alles wat maar met pompoen te maken heeft kunt kopen. Blikjes en potjes pompoenpuree zijn niet overal  te vinden. Toch heb ik een aantal gerechtjes op mijn lijstje staan waarbij ik toch echt die puree moet gebruiken (denk aan de lekkere pompoenmuffins). Gelukkig is pompoenpuree super easy om te maken, dus dat gaan we dan ook doen!

pompoen puree

Er zijn verschillende manieren om pompoenpuree te maken. Ik ga de pompoen garen door hem te roosteren. Ik vind dat de smaak van de pompoen lekkerder blijft. Het huis gaat er ook heerlijk van ruiken. Nog een groot pluspunt, haha!

Pompoenpuree van geroosterde pompoen | herfsttip

calorieën (puree van 1 pompoen): 140
vet (g): 2
koolhydraten (g): 18
eiwit (g): 6
vezels (g): 10

  • 1 flespompoen
  1. Snijd met een lekker groot en scherp mes de kontjes van de pompoen af. De pompoen kan nu steviger blijven staan, waardoor hij makkelijker te snijden is.  2. Verwijder de zaadjes en draadjes uit de pompoen. Gooi de pitten nooit weg want je kunt ze heerlijke roosteren. Het recept daarvoor kun je ook op de blog vinden (zie zoekfunctie).  3. Snijd de pompoen in 4 gelijke delen en verwarm ondertussen de oven voor op 170 graden. Leg de vier parten op een bakpapier en bak de stukken ongeveer 40-45 minuten gaar.  4. Lepel de pompoen nu uit de schil en doe deze prakjes in een blender of keukenmachine. Pureer de stukken pompoen nu tot een gladde puree, en klaar!Side Dish

kuukskes pompoen puree recept

Is er pompoenpuree over? Geen nood. Je kunt de puree in een afgesloten bakje een week goed houden in de koelkast. In de diepvries kun je hem ongeveer 2 à 3 maanden bewaren.

TIP: roer wat Pumpkin spice door de pompoenpuree. Dit is super lekker als je de puree wilt gebruiken voor zoete gerechten. Een van deze zoete recepten komt binnenkort online. Leuk voor Halloween.

pompoenpuree

About Post Author

Facebooktwitterpinterest