barbecue banaan met marshmallows en chocolade
Iedereen weet wel dat het heerlijk is om marshmallows boven de barbecue te roosteren, als je klaar bent met eten. Maar wat als je er nu een toetje van maakt met banaan en pure chocolade? Ja.. Dat is dus écht feest!

Oké, dit gerechtje ziet er qua kleur misschien niet helemaal zo uit als je van mij gewend bent, maar OH MY GAAWD!! Dit is echt mega lekker. Ook wel mega guilty, maar ja.. het is nu nog vakantie, en na die honderden speklapjes en grillburgers, maakt dat ene toetje ook niet meer uit. Want eerlijk is eerlijk. Een toetje waar zowel banaan, pure chocolade, als marshmallows in zitten, dat kan alleen maar super lekker zijn. En dat is het ook!

banaan van de barbecue met marshmallows

BARBECUE TIP: banaan met marshmallows en pure chocolade

calorieën (per portie): 228
vet (g): 5,4
koolhydraten (g): 43,1
eiwit (g): 2

Course Dessert
Prep Time 10 minuten
Total Time 10 minuten
Servings 1
Author Kelsey Ikkersheim

Ingredients

  • 1 banaan
  • 10 mini marshmallows
  • 10 g extra pure chocolade in kleine stukjes

Instructions

  1. Snijd de holle kant van de banaan helemaal open. Probeer alleen de schil te raken en niet de banaan zelf. Duw met de achterkant van het mes de schil een beetje opzij, zodat je dadelijk de marshmallows en de chocolade er gemakkelijker tussen kunt duwen.

  2. Vul nu de banaan met de mini marshmallows en de stukjes pure chocolade. 

  3. Verhit een grillpan of zet de barbecue aan (die stond waarschijnlijk al aan, want dit is het toetje). Als je de banaan op de barbecue gaat grillen, zou ik hem in een aluminium bakje doen, zodat de ingrediënten niet in de barbecue vallen als het geheel smelt. In de grillpan leg je de banaan gewoon een beetje tegen de rand, zodat hij niet om kan vallen. Bak de banaan tot de schil bijna helemaal zwart is en de chocolade en marshmallows zijn gesmolten. 

  4. Serveer eventueel met een bolletje ijs. Maar in dit geval vind ik het niet echt nodig! Het gerechtje is van zichzelf al guilty zat, haha!!

banaan van de bbq met extra pure chocolade

GEBAKKEN BANAAN VAN DE GRILL MET MARSHMALLOWS EN PURE CHOCOLADE

About Post Author

Facebooktwitterpinterest