gegrilde ananas van de barbecue
Ga jij met dit lekkere weer ook barbecuen en heb je geen zin in alleen maar vlees of vis? Dan zijn deze heerlijke spiezen van gegrilde ananas met een munt- yoghurtsausje echt een heerlijk bijgerechtje! Ook super lekker met een bolletje ijs.

Het is perfect weer om te barbecuen. Maar ik vind het niet altijd nodig om er alleen vlees en vis op te gooien. Ik ben ook gek op salades, gepofte groenten en groente- en fruitspiesjes. En vandaag heb ik een lekker recept voor je met ananas. gegrilde ananas met geraspte kokos en een munt- yoghurtsausje. Super lekker als bij- of nagerechtje.

barbecue tip: gegrilde ananas

Gegrilde ananas met een munt- yoghurtsausje

calorieën (per portie): 78
vet (g): 2,4
koolhydraten (g): 13,9
eiwit (g): 1,2

  • 1 ananas
  • 15 g geraspte kokos
  • 50 g soya yoghurt
  1. Schil de ananas, snijd het midenstuk eruit. Dit gaat heel eenvoudig met zo’n ananas schiller, maar ik doe het altijd met een mes. Snijd de ananas vervolgens in 12 parten.

  2. Prik in iedere part een satéprikker. Als je houten prikkers gebruikt, moet je ze eerst in water weken, anders branden ze aan.

  3. Grill de ananasspiezen aan alle kanten, tot ze een mooi grillstreepje krijgen. Als je geen barbecue hebt aanstaan, kun je dit ook altijd in een grillpan doen.

  4. Hak intussen de munt fijn en roer deze door de yoghurt.

  5. Als de spiezen klaar zijn, garneer je ze met wat kokos en serveer je ze met de yoghurt. Ook lekker met een bolletje ijs.. hihi!

gegrilde ananas barbecue tip

GEGRILDE ANANAS MET MUNT YOGHURTSAUS

About Post Author

Facebooktwitterpinterest