bonensalade met BOON nuggets
Deze heerlijk gevulde bonensalade met BOON nuggets is een perfechte, lichte maaltijd. Maar ook super lekker de volgende dag als lunch.

Jaaa, hier is weer een receptje met BOON. Ik probeer de laatste weken weer echt veel meer vegetarisch en vegan te eten en dat gaat me goed af. Eerlijk is eerlijk hoor, ik ben nog steeds gek op vlees, vis eieren en kaas (vooral kaas), maar ik probeer dat wel echt te beperken tot 3-4 keer in de week. Ik heb met deze nuggets al een keer een stamppot gemaakt (die staat in de adventskalender van 2018) en ik vind ze echt heel lekker. Dit keer heb ik een lekkere, lichte bonensalade voor je.

Ik probeer de laatste weken weer echt veel meer vegetarisch en veganistisch te eten en dat gaat me goed af. Eerlijk is eerlijk hoor, ik ben nog steeds gek op vlees, vis eieren en kaas (vooral kaas), maar ik probeer dat wel echt te beperken tot 3-4 keer in de week. Ik heb met deze nuggets al een keer een stamppot gemaakt (die staat in de adventskalender van 2018) en ik vind ze echt heel lekker. Dit keer heb ik een lekkere, lichte vegan bonensalade voor je.

bonensalade met BOON nuggets

Deze bonensalade is heel geschikt als maaltijd. Als je nou een hapje over hebt, neem die dan de volgende dag gewoon mee als lunch. Lekker en gezond!

bonensalade met BOON nuggets

Bonensalade met BOON nuggets

calorieën per portie: 598

eiwit: 26,1 gram

koolhydraten: 62,7 gram

vezels: 23,3 gram

vetten: 25,4 gram

 • 1 pakje BOON nuggets
 • 200 gram zwarte bonen
 • 150 gram crispy maïs
 • 2 snoepkomkommers
 • 1 mango
 • 250 gram gemengde snoeptomaatjes
 • 1 zakje veldsla ((85 gram))
 • 1 avocado
 • olijfolie extra vierge (naar smaak)
 • zout en peper (naar smaak)

Om te garneren

 • cayennepeper
 • lijnzaad
 1. Bereid de BOON nuggets volgens de aanwijzingen
  op de verpakking.    

 2. Laat de zwarte bonen en mais goed uitlekken en
  doe ze in een kom. Snijd de snoepkomkommers in plakjes, de tomaatjes doormidden
  en doe deze met de veldsla bij het bonenmengsel. Hussel alles goed door elkaar
  en breng de salade op smaak met wat lekkere olijfolie, zout en peper.

 3. Schil en ontpit de mango en snijd dunne reepjes
  van het vruchtvlees. Pel, halveer en ontpit de avocado.

 4. Verdeel de salade over twee kommen. Leg op
  iedere kom een halve avocado, wat reepjes mango en 4 BOON nuggets. Garneer met
  cayennepeper en lijnzaad naar smaak.

bonensalade met BOON nuggets

KLIK HIER voor nog meer vegan recepten…

BONEN SALADE MET BOON NUGGETS

About Post Author

Facebooktwitterpinterest