wortelsalade met kikkererwten en pistache
In Marokko heb ik voor de eerste keer een wortelsalade gegeten. Ik heb dat altijd zelf al eens willen maken en heb er gelijk een feestje van gemaakt...

Deze heerlijke wortelsalade is een gezond en snel bijgerecht als je in deze nazomer nog lekker gaat barbecueën of eten. Ik ben gek op fruit in een salade en probeer altijd iets van (gedroogde) vruchten of bessen toe te voegen aan een salade. In Marokko heb ik voor de eerste keer echt een wortelsalade gegeten en sindsdien heb ik altijd een recept willen maken. Maar dat was er nog niet van gekomen. En daarom heb ik er gelijk maar een feestje van gemaakt.

wortelsalade met kikkererwten en pistache

Het is tegenwoordig wel echt een stuk moeilijk om goede foto’s te maken, want zoals je ziet vindt Atjar de camera erg interessant. Hij gaat er tegenwoordig gewoon voor liggen, haha!

wortelsalade met kikkererwten en pistache
Super model Atjar die de boel verstoort.

Deze salade is trouwens bedoeld voor 3-4 personen. Het is echt een bijgerecht, maar kan de volgende dag ook heel goed als lunch. Kei lekker.

wortelsalade met kikkererwten en pistache

Wat heb je nodig voor deze wortelsalade?

Wortelsalade met kikkererwten en pistache

calorieën per portie: 274

eiwit: 10,7 gram

koolhydraten: 28,3 gram

vezels: 8,8 gram

vetten: 12,1 gram

  • 200 gram kikkererwten (uit blik)
  • 300 gram bospeen (geschild en in schijfjes gesneden)
  • 40 gram pistache nootjes (ongezouten)
  • 1 rode paprika (ontpit en in stukjes gesneden)
  • 100 gram feta kaas (in blokjes gesneden)
  • 150 gram granaatappelpitjes
  • verse peterselie
  • verse munt
  • 1 sinaasappel (de zest en het sap)
  • 1 tl ras el hanout
  1. Maak de bospenen schoon en snijd ze in plakjes. Verwijder de
    zaadjes uit de paprika en snijd hem in kleine stukjes. Snijd de feta kaas in
    blokjes en doe dit alles met de granaatappelpitjes  in een grote schaal.

  2. Verhit ondertussen een pan op middelhoog vuur. Giet de
    kikkererwten af en laat ze goed uitlekken. Rooster de kikkererwten en de
    pistache nootjes (zonder olie) goudbruin. Laat ze iets afkoelen en voeg ze dan
    toe aan de schaal met wortel.

  3. Snijd de groene kruiden fijn. Snijd de schil (alleen het
    oranje deel) heel fijn. Meng het sap van 1 sinaasappel, de verse kruiden en de
    ras el hanout door elkaar en schenk deze over de salade. Roer alles goed door
    elkaar.

  4. Serveren maar. De volgende dag is de wortelsalade nóg
    lekkerder.

  5. TIP: je kunt trouwens ook andere groene kruiden gebruiken. Ik had bijvoorbeeld wat basilicum over en dat heb ik er ook bij gedaan. Maar bieslook of koriander is ook lekker. Kies groene kruiden die je gewoon zelf heel lekker vindt.

wortelsalade met kikkererwten en pistache
WORTELSALADE MET PISTACHE EN KIKKERERWTEN

About Post Author

Facebooktwitterpinterest