ossenworst en filet americain martino
Ik heb bij Crole natuurrund de heerlijkste ossenworst en filet americain mogen proeven. En speciaal voor Pasen heb ik er leuke recepten bij gemaakt.

Zoals jullie weten ben ik een tijd geleden bij Crole Natuurrunderen op bezoek geweest. Hier maakte ik kennis met het proces van koe tot vlees op je bord, mocht ik koeien knuffelen en heb ik de heerlijkste producten mogen proeven. Maar dat was niet alles. Ik kreeg ook heerlijke filet americain en ossenworst mee naar huis.

Eigenlijk hebben deze twee producten van Crole helemaal niets extra’s nodig. Maar voor Pasen vind ik het wel leuk, om mijn hapjes net met iets extra’s te serveren. En daarom heb ik twee leuke suggesties voor je. Een garneertip voor de ossenworst en een recept om je eigen martino saus te maken voor bij de filet americain.

Leon Moonen, eigenaar van Crole natuurrund en Smaaklokaal Crole Hoeve

Crole ossenworst 2.0

Met dit leuke hapje maak jij van iedere borrel een feestje. Het is een klein, eenvoudig receptje, maar super effectief!

ossenworst en filet americain martino

Wat heb je nodig?
– 1 ossenworst (bijv. van Crole)
– Pittige mayonaise (Ik heb de gin tonic mayonaise gebruikt)
– 1 sjalot, in kleine ringetjes gesneden
– 1 grote augurk, fijngesneden
– om te garneren: tuinkers en evt zout en peper

Snijd de ossenworst in plakken en leg deze eventueel op een stukje stokbrood. Doe op ieder plakje een toefje GT mayonaise. Meng de sjalotjes en augurk door elkaar en doe deze ook over de plakjes ossenworst. Garneer met de tuinkers en eventueel wat zout en peper. Geniet ervan!

Homemade martino saus

Een broodje martino is een Belgisch broodje, waar je bij de filet americain een pittige saus krijgt. Vaak ook nog met een gekookt eitje erbij. Hier heb ik een klein recept voor je, om zelf je martino saus te maken.

ossenworst en filet americain martino

Wat heb je nodig?
– 150 gram filet americain naturel
– 2 augurken
– 1 sjalotje
– 1 el pittige mosterd
– 2 el ketchup
– tabasco (naar smaak)
– zout en peper
– 1 hardgekookt ei

Hak de augurken en ui fijn. Meng de mosterd, ketchup en tabasco (naar smaak) door elkaar tot een pittige saus. Pas op met de tabasco, het wordt namelijk al snel te scherp.

Snijd het ei in plakjes. Besmeer een boterham of broodje met wat filet americain, doe er wat saus overheen en garneer je broodje met wat ui, augurk en een plakje ei! Te lekker!

ossenworst en filet americain martinoAbout Post Author

Facebooktwitterpinterest