kuukskes_reizen_europa_kerstmarkt_dusseldorf
Zoek je nog een leuk dagje of weekendje uit voor de kerstvakantie? Ga lekker shoppen op de kerstmarkt in Düsseldorf...

Zoek je nog een leuk dagje of weekendje uit voor in de kerstvakantie? Ga dan eens naar de kerstmarkt in het centrum van Düsseldorf. Op verschillende pleinen loop je de geuren van glühwein, braadworst, champignons, punch en pretzels tegemoet.

dusseldorf5
Waar moet je zijn?
De kerstmarkt bestaat uit eigenlijk uit verschillende pleintjes en straten die allemaal vlakbij elkaar zitten. Twee plekken zitten wat verder weg, maar om daar te komen loop je langs de mooiste etalages en kun je ook je andere kerstinkopen doen, dus je verveelt je geen moment. Ogen te kort.

dusseldorf2
– Markt Platz: Een super gezellig plein met houten kraampjes waarbij de ambacht centraal staat. Voor de Glühwein kom ik hier het liefst en de champignons zijn fantastisch. Maar ook voor kunstliefhebbers zit je hier goed met de kunstsmeden, kaarsenmakers en glasblazers.


-Flinger Straße: Dit is de verbinding tussen de Markt Platz en de Heinrich Heine Platz. Ook hier vind je geweldig kraampjes en waan je je in echte kerstsferen.

– Heinrich Heine Platz: Op dit plein vindt de Engeltjesmarkt plaats. Bekend om de smeedijzeren engelen, de lichtjes en de versiering. Er staat ook een grote tent in het midden waar je kunt genieten van heerlijke Glühweintjes of gewoon een lekker biertje.

dusseldorf1
– StadtBruckchen: Dit plein vind ik zelf persoonlijk iets minder leuk. Er zijn een aantal kraampjes met echt de heerlijkste dingen (negerzoenen in de lekkerste smaken en gepofte kastanjes), maar de kraampjes vind ik wat minder sfeervol. Het is eigenlijk een hele drukke variant op het ijspaleis van Frozen, maar dan zonder Elza. Het is natuurlijk de moeite waard om er even rond te kijken, en smaken mogen gelukkig verschillen, maar ik ben meer van de andere pleinen.

dusseldorf6
– Schadowplatz: Dit is een plein met echte houten huisjes en veel dennentakken. Voor het lekkere eten en drinken zit je hier goed, maar ook voor kinderen is het geweldig met een poppentheater en een draaimolen. Ik vind dit één van de mooiste pleinen. Wellicht ook omdat je vlakbij de mooiste etalages zit van de het winkelcentrum in Düsseldorf. Ze hebben op Schadowplatz ook een geweldig zaakje voor de mooiste kerstversiering.

– Gustaf Grundgenz Platz: Op dit laatste plein kun je als schaatsliefhebber helemaal losgaan. op een heerlijke baan van 450 m2 kunnen schaatsers heerlijk genieten. Maar ook aan de toeschouwers is gedacht. De ijsbaan is omringd met vele kraampjes waar je kunt genieten van de Glühwein of andere lekkere dingen.

Ik ben er inmiddels al twee keer geweest en het is er super gezellig. De kraampjes zijn er wel ieder jaar hetzelfde. Dat vind ik wel prettig. Hierdoor onthoud ik de routes hoe ik moet lopen en weet ik ook precies waar de kraampjes zitten met het lekkerste eten (zéééér belangrijk) en kun je ook kiezen voor een kraampje met de leukste bekers of glazen voor de glühwein.

dusseldorf3

Hoezo?
Nou, die glühwein moet ergens in geschonken worden. Om te voorkomen dat de straat bezaaid ligt met plastic bekers koop je bij aankoop van je eerste wijntje een glas of mok erbij. Hier zit statiegeld op. Je kunt je beker dan later weer teruggeven, bij laten vullen of gewoon houden. Dan heb e voor 2 euro een leuke souvenir.
Ik heb zelf één tentje ( op de Markt Platz) waarbij ik de mokken echt heel leuk vind, dus inmiddels heb ik er 8 in mijn kast staan.

De kerstmarkt
Genoeg over de glühwein. Op deze markt vind je naast het heerlijk ongezonde eten ook geweldige kerstkramen. Hier kom je uiteraard ook voor. Afgelopen weekend vond ik het persoonlijk wel echt iets te druk. Ik heb niet zo veel kunnen genieten van die kneuterige gezelligheid. Twee jaar geleden was het wat rustiger. Je wordt overladen met kerststallen, sterren, glasblazers, kerstversieringen en heerlijke geuren voor in huis.
Het mooiste winkeltje is toch wel op de Schadowplatz. Op dit pleintje vind je naast de luxere kramen met champagne en veel eetgelegenheden ook een klein zaakje waar je één voor één achter elkaar naar binnen moet lopen omdat het zo smal is. Het hangt helemaal vol met de mooiste kerstversieringen. Peperduur (denk aan hangers voor in de boom van tussen de 10 en 20 euro), maar geweldig mooi gedetailleerd en über kerstig.

dusseldorf4
In de avond is de stad natuurlijk ook prachtig verlicht. Je kunt ervoor kiezen om lekker bij de kraampjes wat te eten of een restaurantje op te zoeken in het centrum. Er zijn ook genoeg hotels in de buurt als je besluit om er te overnachten, want er is genoeg te doen en te zien om er een weekendje weg van te maken.

Lekker rondstruinen langs de meest kneuterige kraampjes, genieten van hapjes en drankjes en van de echte kerstsfeer? dan zit je in Düsseldorf helemaal goed.

About Post Author

Facebooktwitterpinterest