Ik heb het natuurlijk al heel vaak over de Markthal gehad, maar eigenlijk is het gek dat ik er nog nooit eerder echt een stukje over heb geschreven. Daarom ga ik dat nu doen, maar dan wel een beetje gericht op de inkopen van de kerst.

Markthal
21_Pinchos_Rotterdam_2

De Markthal bestaat sinds 1 oktober een jaar en ik ben er helemaal weg van. Je kunt er heerlijk genieten van hapjes en drankjes bij de diverse horecagelegenheden. Denk aan mediterraan lunchen bij obba’s foodbar, heerlijk borrelen bij 21 Pinchos, of bourgondisch italianen bij Jamie’s Italian. En daarnaast zijn ook geweldige zaken om er je (wekelijkse) boodschappen te halen.

Adega_Markthal_4

Eten, drinken en shoppen
Als foodie kom ik erg graag in de Markthal. Ik loop er zelden met lege handen weer naar buiten, omdat ik er altijd wel iets tegenkom dat ik nodig heb, of wil hebben. Inmiddels maak ik ook graag een praatje met een aantal ondernemers en medewerkers die ik regelmatig tegenkom, dus ik vind het zelf ook erg gezellig.
Het nadeel is wel dat het nu nog echt een toeristische trekpleister is, terwijl de lokale Rotterdam er nog niet zo veel wordt gespot. Mensen maken nu voornamelijk foto’s van het prachtige gebouw (winnaar: Rotterdam architectuurprijs 2015), maar worden nog niet echt verleid om er echt hun wekelijkse boodschappen te gaan doen, en dat vind ik zonde. Er zijn namelijk echt mooie producten te vinden in de Markthal.

IMG_4335
Elbnuts_Markthal_3

Zo is er ook een Aziatische supermarkt waar je echt geweldige producten kunt kopen die je in de lokale supermarkt niet kunt krijgen. Boven de winkel zit ook een restaurant waar je kunt genieten van lekkere, snelle gerechten.

Heerlijk_en_eerlijk_2

Ik doe het liefst mijn boodschappen bij Natuurlijk Markthal RotterdamHeerlijk&Eerlijk en Elbnuts. Hier kun je terecht voor je verse groente, fruit, groentechips en je borrelhapjes voor in in het weekend. Voor lekkere oude kaas moet je even een kijkje nemen bij Rotterdamsche oude.

Rotterdamsche_oude

Duur? Ja en nee. Het ligt er uiteraard een beetje aan waar je gaat shoppen. Er zitten prachtige delicatessenzaken zoals Heerlijk&eerlijk en de Patisserie die mooie producten verkopen voor een andere prijs dan die je op de markt ziet. Ze verkopen dan ook wel echt mooie producten. Maar er zijn zeker ook zaken waarbij de prijzen niet zo veel verschillen als van de gewone markt. Je moet een beetje weten waar je moet zijn en wat je waar kunt halen. Ik haal mijn dadels bijvoorbeeld liever in de Markthal, omdat ze daar goedkoper zijn dan op de markt zelf.

monsieur_saucisson

Gelukkig probeert de Markthal wel echt aandacht te besteden aan de service naar hun klanten en gasten toe. Zeker met de aantocht naar de feestdagen toe heeft de Markthal de KerstVersService opgezet. Mensen kunnen op deze manier optimaal genieten van het kerstshoppen. Het vierde uur kun je gratis parkeren in de garage onder de Markthal, en de cadeaus die je hebt gekocht kun je gratis laten inpakken. Bij besteding van 15 euro krijg je ook nog eens een leuk koeltasje cadeau en bij het besteden van 30 euro krijg je een echte versbox. Super leuk om deze te vullen met leuke cadeaus, of met de spullen die je nodig hebt voor het super culinaire kerstdiner dat je gaat bereiden voor vrienden en familie. Voor meer informatie, klik hier.

markthal win kerst

WIN!
Maar wat nu écht echt leuk is, is dat je een koeltas of versbox kunt winnen die al gevuld is met allerlei lekkers. De Markthal en ik hebben twee mooie pakketten samengesteld waarmee jouw kerstfeest extra lekker en gezellig wordt. Wat moet je daarvoor doen? even naar de facebookpagina gaan, en vertellen voor wie jij een kerstdiner wilt maken dit jaar, en wellicht maak jij kans op één van de pakketten ter waarde van 15 of 35 euro. Super cool toch?

Laat je me weten wat jij voor lekkers gaat maken deze kerst? Ik heb in ieder geval heel veel zin om lekker te genieten van deze sfeervolle dagen met de familie en mijn vrienden. En daar hoort voor mij vooral ook veel lekker eten en drinken bij! Shop ze!!

Liefs,
#Kuukskes

About Post Author

Facebooktwitterpinterest