Zoals ik in het vorige bericht had geschreven wilde ik deze week lekker veel gerechtjes posten die je kunt maken van pompoen. Nou de meeste gerechtjes kan ik komende week pas maken, maar de soep is me nu toch gelukt.
Het scheelde natuurlijk dat de groente al gesneden was, en dat ik het geheel alleen nog maar aan de kook hoefde te brengen. Ondanks het ongelukje is de soep ontzettend lekker geworden.IMG_4135

Wat heb je nodig voor 4 personen?
– 1 pompoen
– 1 1/2 l groentebouillon ( van een tablet)
– 1 flinke winterpeen
– 2 rode uien
– 1 tl cayenne chilivlokken
– 1 tl djinten (dit is gemalen komijn)
– peper en zout
– 4 el crème fraîche
– takjes verse koriander
– pompoenpitten
IMG_4136

Was de pompen en halveer hem. Lepel de pitten eruit (gooi deze niet weg, je kunt ze roosteren). Snijd de pompen
met schil in stukken. De schil is ook gewoon eetbaar. Snijd ook de peen en ui in grove stukken. Verwarm de bouillon.
Verwarm wat olie in een pan. Bak de pompoen, winterpeen en ui 10 minuten. Schep het geheel regelmatig om. Doe de kruiden en smaakmakers erbij en giet dan de bouillon erover.
Kook de soep dan in 20 minuten gaar. Pureer de soep tot je een gladde, dikke massa krijgt. Schep de soep in kommen en doe in iedere kom soep een lepel crème fraîche. Garneer met koriander en pompoenpitten.

Geniet van je soep, maar pas op met de messen!!

Liefs,
#Kuukskes

About Post Author

Facebooktwitterpinterest