hartige banketstaaf
Deze hartige banketstaaf met kippengehakt is super eenvoudig om te maken met maar 5 ingrediënten. En leuk om te serveren met pakjesavond of kerst.

Dit recept heb ik eigenlijk gemaakt voor mijn familie met pakjesavond. Het was voor mij de bedoeling om een mooie foto te maken van een volle tafel vol met eten. Helaas is die Indische kant van de familie vrij ongeduldig met eten en terwijl we alles op tafel aan het zetten waren, werd die heerlijke banketstaaf binnen 10 minuten verorberd door 11 gulzige indo’s.

hartige banketstaaf

En inderdaad, hij was echt heerlijk. Het was eigenlijk het eerste recept dat mijn familie echt van mij heeft geproefd, sinds ik met Kuukskes bezig ben. De meeste recepten werden door mijn vriendinnen uit Rotterdam opgegeten of door mijzelf. Dus dit was extra leuk.  Deze banketstaaf is trouwens echt super eenvoudig om te maken met maar 5 ingrediënten. Hij is ook heeeeel lekker in combinatie met de mandarijn- cranberrysaus die ik eerder heb gepost. Super lekkere combi!

hartige banketstaaf

Wat heb je nodig voor 1 banketstaaf / letter?
– 1 rol vers bladerdeeg
– 350 gr kippengehakt
– 1 rode ui, fijngesneden
– 2 flinke tenen knoflook
– 1 ei
– zout en peper naar smaak

Verwarm de oven voor op 180 graden (ik zet hem op 175 omdat mijn oven best hard gaat).
Rol het bladerdeeg uit, zodat het wat soepeler wordt. Snijd ondertussen de rode ui en de teentjes knoflook goed fijn. Fruit de knoflook en de ui aan in een koekenpan. Je zou ze ook rauw door de gehakt kunnen doen, maar dan krijg je echt die rauwe uiensmaak. Aangefruit worden de uien lekker zoet.
Voeg de uien en de knoflook toe aan het gehakt en meng het door elkaar. Breng op smaak met wat zout en peper.

Leg nu het bladerdeeg op de met bakpapier beklede bakplaat. Maak een rol van het gehakt en verdeel deze over de plakjes deeg. Vouw het bladerdeeg goed om het gehakt heen, en zorg dat de banketletter mooi dicht is. Rol de banketletter nu om, zodat de naad onderop ligt. Dat ziet er een stuk fraaier uit.

Maak er nu een mooie staaf (of letter) van.

Klop een ei en bestrijk het eimengsel over de banketletter. Hier gaat hij straks mooi van glanzen. Zet de banketstaaf in de oven en bak hem in 45 minuten mooi goudbruin. Haal de staaf uit de oven en laat hem iets afkoelen, voor je hem aansnijdt.

Nogmaals, heel lekker om te serveren met de mandarijn- cranberrysaus!

cranberrysaus met mandarijn en citroen

About Post Author

Facebooktwitterpinterest