delicata challenge chocolade fudge
Deze chocolade fudge met pistache en kruidnoten is een nieuw recept voor de Delicata challenge van de vrienden van AH! En dit is lékker!! Oh, my..

Gesponsord: Het is alweer een paar weken geleden dat ik een hele doos met heerlijke Delicata chocolade heb gekregen van Albert Heijn om te proeven, testen en om ermee te koken. En proeven heb ik zéker gedaan. Maar ik heb vandaag ook weer een lekker receptje voor je. Chocolade fudge met de “crispy wit” en pure chocolade. De laatste zat overigens niet in het pakket, maar had ik thuis al liggen voor een ander recept. Die witte chocolade met gepofte rijst is dus echt mega lekker. Ik heb namelijk een stukje geproefd en wilde eigenlijk nog meer snoepen, maar dat kon dus niet, omdat ik anders te kort zou komen.

Het is trouwens echt een mega lekker recept. Deze chocolade fudge is super lekker om te maken voor pakjesavond. De kruidnoten geven de fudge net een beetje extra. Heerlijk.

chocolade fudge crispy wit en puur

chocolade fudge met kruidnoten – Delicata challenge

 • 1 blik gezondenseerde melk
 • 200 g pure chocolade (Delicata)
 • 200 g crispy wit (Delicata)
 • 1 handje pistachenoten (ongezouten)
 • 1 handje mini marshmallows
 • 1 handje pepernoten
 1. Zet twee kleine pannetjes op laag vuur en verdeel de gecondenseerde melk over de twee pannetjes. Breek stukjes pure chocolade in de ene pan en stukjes crispy wit in de andere pan. Laat de chocolade helemaal smelten en meng hem goed door de melk.

 2. Als de chocolade gesmolten is, haal je de pannen van het vuur. Ik heb ze op een onderzetter op tafel gezet, omdat ik de pannen tegelijk nodig heb bij de volgende stap.

 3. Roer een deel van de marshmallows door het pure chocolademengsel (ze zullen een beetje gaan smelten) en de pistachenoten door de witte chocolade.

 4. Neem een rechthoekige of vierkante ovenschaal en leg er een vel bakpapier in. Schep om en om uit de pannen een lepel met chocolade. Doordat je het om de beurt doet, krijg je een tof marmer-effect in de chocolade fudge.

 5. Als de chocolade helemaal verdeeld is in de vorm strooi je de resterende marshmallows eroverheen en steek je de pepernoten in de chocolade fudge. Druk ze er iets verder in, zodat ze voor de helft onderstaan. 

 6. Laat de plaat nu ongeveer 2 uur in de koelkast afkoelen tot je een harde plak krijgt.

 7. Snijd de plak in ca. 16 stukken en serveer ze bij de koffie of thee! Heerlijk!!

chocolade fudge met kruidnoten

chocolade fudge puur en crispy wit

Wil je nog meer zien van de Delicata challenge of vrienden van AH? Klik op de foto hieronder:

chocolade sushi
chocolade sushi met banaan

About Post Author

Facebooktwitterpinterest