pumpkin spiced kurkuma latte
Deze kurkuma latte met pumpkin spice is een heerlijk winterdrankje! Daarbij is het ook nog eens heel gezond! Een lekker opwarmertje dus!

Met deze extreme (oké, ik hou van overdrijven) kou, krijg ik zin in warme dranken. Thee drink ik sowieso al en glühwein, daar kun je me ook voor wakker maken. Maar dat laatste is natuurlijk niet zo gezond en ik heb ook niet altijd trek in thee. Wel drink ik graag andere dranken en vind ik het leuk om soms iets anders te proberen. Ik ben zelf gek op kurkuma en kwam erachter via Pinterest, dat je daar dus ook hele lekkere kurkuma latte mee kunt maken.

Nou, dat heb ik dus gedaan! Maar wel op mijn manier, met mijn favoriete kruidenmix, de pumpkin spice.

Ik had verschillende soorten recepten gevonden op Pinterest en bij bijna alle recepten staat ook dat je er zwarte peper bij moet doen. Ik vond dat best een bijzonder ingrediënt. Volgens verschillende studies is kennelijk aangetoond dat curcumine, een kurkuma extract, door zwarte peper beter kan worden opgenomen in het lichaam.

pumpkin spice kurkuma latte

  • 400 ml ongezoete amandelmelk
  • 1 tl kurkuma
  • 1/2 tl pumpkin spice
  • 1/4 tl zwarte peper
  • 1 tl kokosolie
  • 1 el honing of ahorn siroop (ahorn siroop maakt de drank vegan)
  • plakjes verse gember (naar smaak)
  1. Breng de amandelmelk, kurkuma, pumpkin spice en zwarte peper in een steelpan tegen de kook aan, maar laat het niet koken. Laat het geheel ongeveer 10 minuten sudderen. 

  2. Zet het vuur uit en roer met een garde de kokosolie en honing of ahornsiroop erdoor. Schenk de kurkuma latte door een kleine, fijne zeef over in de glazen en serveer direct.

pumpkin spice kurkuma latte

About Post Author

Facebooktwitterpinterest