chocolade sushi kuukskes
Sinds kort ben ik officieel ambassadeur van Albert Heijn en deze maand mag ik koken met Delicata chocolade. En vandaag staat chocolade sushi op het menu!

Gesponsord: Sinds kort ben ik officieel ambassadeur van Albert Heijn. Dit betekent dat ik iedere maand een challenge krijg waar ik over zal gaan bloggen. Deze maand ben ik gestart en ik kreeg gelijk een MEEEGA zware taak… de Delicata challenge. Omdat Albert Heijn sinds kort 36 nieuwe soorten Delicata repen op de markt heeft gebracht, was het aan onder andere mij de taak, om een aantal van deze repen te proeven, testen, ermee te koken en erover te schrijven. Nou, dat is een taak die uiteraard op mijn bourgondische lijf geschreven is.
Op Instagram heb ik een poll gemaakt met de vraag wat jullie graag voor recepten zouden zien en een toetje was iets wat veel mensen graag wilden hebben. Nou, Tadaa.. hier mijn toetje met chocolade: chocolade sushi met banaan en pistache.

chocolade sushi
Voor de sushi gebruikte ik Delicata Pure Chocolade Uganda 80% cacao

chocolade sushi delicata challenge

Het is een super eenvoudig recept met maar 4 ingrediënten. Maar het is zo ontzettend de moeite waard!! En binnenkort post ik nog een tweede recept met chocolade, maar dat zal waarschijnlijk een lekker gebakje worden. Maar ga please eerst even genieten van dit heerlijke, eenvoudige nagerecht!

chocolade sushi met banaan – Delicatachallenge

  • 3 bananen
  • 100 g pure chocolade (Delicata Uganda 80% cacao)
  • 1 tl roomboter
  • 1 handje ongezouten pistachenoten (fijngehakt)
  1. zet een klein pannetje op het vuur en laat de chocolade met de boter langzaam, au bain Marie, smelten. Ik blijf de chocolade altijd langzaam roeren. 

  2. Haal de schil van de bananen. Leg een rooster op bakpapier en leg de bananen erop. schep de chocolade over de bananen en zorg dat ze mooi bedekt zijn.

  3. Hak de pistachenoten fijn en strooi de stukjes over de chocolade heen. Leg de Bananen 10 minuten in de vriezer om de chocolade te laten stollen en de bananen een beetje harder te laten worden.

  4. Haal de bananen uit de vriezer en snijd ze in mooie, gelijke plakken. Natuurlijk wel met eetstokjes serveren!! Jammm…

chocolade sushi met banaan delicatachallenge fruit sushi

Gerelateerde berichten:

About Post Author

Facebooktwitterpinterest