HTSPTS: Metro City Kitchen Utrecht
In mei heeft Metro City Kitchen, aan het jaarbeursplein in Utrecht de deuren geopend. Je kunt hier de hele dag terecht voor een lekker ontbijt, lunch, of een uitgebreid diner. En vanaf september kun je je "uptown" laten verrassen met afwisselende menu's.

Utrecht heeft er een nieuw, super tof restaurant bij: Metro City Kitchen. Aan de voet van het station, in het WTC gebouw op Jaarbeursplein, is het gloednieuwe restaurant gevestigd. Sinds mei is “Downtown Deli” open voor het grote publiek en vanaf september kun je ook “Uptown” dineren op de eerste verdieping.

metro city kitchen
Metro City Kitchen, nog in aanbouw

Meestal ga ik pas ergens kijken als een nieuwe HTSPT al een tijdje bestaat. De eerste kinderziektes zijn over, iedereen is gewend en ik hoor vaak al van vrienden of vriendinnen wat het ongeveer is. Maar dit keer was het anders. Ik werd uitgenodigd om een kijkje te nemen, terwijl het restaurant nog in de steigers stond. En dat is iets wat ik niet iedere dag doe. Super grappig.

Maar natuurlijk was ik ook wel heel benieuwd naar het eindresultaat. En daarom ben ik, samen met mama, lekker een hapje gaan eten bij Metro City Kitchen. En het is echt super gaaf geworden!

metro city kitchen voorgevel metro city kitchen lampen metro city kitchen kas

DOWNTOWN DELI

Als je bij de begane grond binnenloopt, kom je in een super lichte ruimte binnen met een wandrek dat direct opvalt. Deze wand zorgt voor de verbinding tussen de twee verdiepingen en staat vol met flessen wijn, mooie vazen en andere, toffe decoratie. Maar dat is niet alles wat opvalt. De geweldige lampen (die ze aan het ophangen waren toen ik al kwam spieken een paar weken eerder), de mooie vloer met vissengraat motief, de wand met de wijnvoorraad, de grote kas in het midden. je kijkt je ogen uit.

metro city kitchen eend metro city kitchen voorgerecht downtown

Om mee te gaan in de 24-uurseconomie, serveren ze hier vanaf 7.00 uur het ontbijt en kun je later op de dag ook voor de lunch, het diner en de borrel terecht. Handig dus, als je in de buurt van het station werkt, of beter nog.. in het WTC zelf. En dat niet alleen. Metro City Kitchen zit bijna naast het Beatrix Theater. Je kunt er dus ook gewoon lekker een hapje eten, voor je naar je favoriete theatershow gaat. Een compleet avondje uit.

metro city kitchen uptown dining metro city kitchen uptown

UPTOWN DINING

Vanaf september gaat ook de eerste verdieping open. Een geweldig, ietwat chiquer deel van het restaurant, waar je kunt genieten van een 3 t/m 6 gangendiner. Je kunt ook kiezen voor een verrassingsdiner. Maar verrast wordt je toch wel, want uptown heeft om de twee weken een nieuwe menukaart.

metro city kitchen fruits de mer metro city kitchen downtown deli HTSPTS: Metro City Kitchen Utrecht

De Menukaart

Metro City Kitchen heeft een leuke, uitgebreide kaart. Wij hebben er al het een en ander van geproefd en het was allemaal even lekker. En daarbij ziet het er ook nog super mooi uit allemaal. Mooie porties, smakelijke composities en voor iedereen wat wils. En fijn is ook dat het allemaal heel betaalbaar is. Zo betaal je voor de lunch gem. 7,50 euro en voor een hoofdgerecht variëren de prijzen tussen de 12 en 20 euro. M.u.v. de fruits de mer. Dat is natuurlijk wat duurder.

Wil je vanaf september liever Uptown gaan eten? Dan betaal je voor een 3 t/m 6 gangen menu tussen de 32 en 50 euro. Goed te doen dus! Ik wil er in ieder geval nog wel een keer voor terug, haha!!

Wij hebben er in ieder geval heerlijk gegeten. Super vriendelijke bediening, lekker eten en een groot terras. Ik zou er zeker een keer een kijkje gaan nemen.

metro city kitchen desserts metro city kitchen vooraanzicht

About Post Author

Facebooktwitterpinterest