Ik train nu al een tijdje bij BFIT Den Bosch en ben naast het bewegen nu ook met mijn voeding bezig. Waarom? En hoe me dat afgaat? Dat lees je in deze, persoonlijke blog.

Ja, het is weer tijd voor een, voor mij ongemakkelijk blijvend, blogje over BFIT. Want wie er nu met de dikke billen bloot op een blog. Ja, ik dus. Of nouja, ik doe het mezelf aan. Niet omdat ik heel blij ben met die billen van me, maar omdat ik aan het leren ben dat ik meer procesgericht moet blijven denken en minder resultaat gericht. En daarnaast moet ik ook voor ogen houden, dat ik in die periode ook al wel daadwerkelijk resultaten behaald heb. En ik voel het ook wel, maar ik ben nog steeds niet waar ik wil zijn en ik sta nog steeds heel lelijk op de foto’s. En nee, dat ligt niet alleen aan Berend zijn gebrek aan talent voor fotografie (sorry Berend, je bent weer de sjaak in deze blog).

Want het talent van Berend ligt natuurlijk bij het coachen. Niet alleen op het gebied van bewegen, maar ook op het gebied van voeding. En daar gaat deze blog onder andere over.

De MyFitnessPal app

MyFitnessPall app

De afgelopen en komende periode staan in het teken van afvallen. Ik wilde eerst weer fitter worden en dat is, dankzij het trainen bij BFIT, aardig gelukt. Als ik mezelf vergelijk met een half jaar geleden, kan ik zeggen dat mijn conditie en uithoudingsvermogen weer heel aardig terugkomen. Maar dat afvallen… Er wordt wel eens gegrapt, dat ik te veel kuukskes heb gegeten. Maar ik denk persoonlijk dat het door de hoeveelheid pizza’s, speciaalbiertjes en borrelplanken komt. Want ja, ik ga nog steeds graag uit eten en ja, ik word nog steeds voor allerlei leuke borrels en etentjes gevraagd. Super tof, maar wat ga ik doen aan die buik?

Ik ben de afgelopen weken wat doelgerichter gaan trainen. Stap 1: de MyFitnessPal app downloaden. Hierop moet je per dag beschrijven wat je eet en zie je dus al heeeel snel waar het mis gaat. Maar dus ook wat je tekorten zijn en wat je wel goed doet. Want de app registreert heel mooi de voedingswaarden van je maaltijden, drankjes en snacks. En daarbij kun je ook zelf recepten toevoegen. Dat is super, want nu kan ik ook wat beter de voedingswaarden bij mijn recepten op de blog plaatsen en dat ga ik vanaf nu dus ook proberen bij te houden. Zo weet jij als lezer ook beter waar je aan toe bent! Fijn toch?

De weegschaal

Stap 2: de weegschaal. HAHAAA… daar heb ik echt een paar weken geprobeerd onderuit te komen, maar inmiddels staat hij al een paar weken netjes in de badkamer. Ik moet zeggen dat ik best snel schrik van dingen (ik ben namelijk een onwijs bange schijterd), maar van de cijfers op die glazen plaat was ik toch wel écht goed ondersteboven. Maar, Berend zei heel mooi dat dit de 0 is en we nu gewoon iedere dag gaan kijken hoe de cijfers omlaag zullen gaan. Dus ik ben braaf. Iedere dag wordt er gewogen en aan het einde van de week kun je, aan de hand van het gemiddelde gewicht zien, wat je bent afgevallen (of aangekomen). En inderdaad, de cijfertjes gaan, langzaamaan, omlaag (deze week bleven ze trouwens gelijk, dankzij IJM).

PT en Bootcamp

Het trainen gaat, zoals eerder beschreven, wel echt beter. Want naast dat Berend en ik kijken naar wat ik consumeer, en wat ik binnen dat patroon kan aanpassen, ben ik ook nog steeds aan het sporten. En dat gaat wel lekker. Ik merk dat de bewegingen beter gaan, ik oefeningen beter vol kan houden en daardoor kan intensiveren of complexer kan maken. En sinds kort doe ik ook weer mee aan de bootcamps. Want uiteindelijk vind ik trainen in een grotere groep toch wel iets gezelliger. Niet dat Berend niet gezellig is, maar eerlijk is eerlijk, het is soms ook fijn om te zien dat ik niet de enige ben, die het zwaar heeft, haha!

En nu het vakantie is, kan ik ook lekker in de ochtend trainen. Dat is fijn. Want na een dag werken nog op de fiets springen voor een kettlebell swing.. eerlijk is eerlijk.. dat klinkt niet per se verleidelijk. Dus deze zomer gaan we knallen. Fijn!! En hopelijk kan ik volgende maand(en) lachen om die verdoemde cijfertjes op de weegschaal.

 

About Post Author

Facebooktwitterpinterest