garnalen in pittige knoflookolie
Zoek jij nog een lekker hapje voor bij de borrel? Maak deze heerlijke olijven in pittige knoflookolie. Het gerechtje staat binnen 15 minuten op tafel en is lekker pikant! Super lekker met stukjes brood.

Garnalen. Menn.. die vind ik zo lekker. En zeker als hapje, bij de borrel. Met veel knoflook en veel olie. Yumm!! En daarom heb ik hier een lekker receptje voor je met garnalen in pittige knoflookolie. Dan heb je alles in één. Hoe fijn? En je hebt het gerechtje in een mum van tijd klaar.

Ik heb trouwens op de foto gekookte garnalen gebruikt. De gepelde garnalen waren op. Deze hoef je niet te bakken, omdat ze al gaar zijn. Dus ik heb de kruidenolie gemaakt, de garnalen HEEL KORT even meegebakken, maar daarna in een schaaltje laten afkoelen. Zo trekt de smaak er alsnog in.

knoflookolie met pittige garnalen

garnalen in pittige knoflookolie

calorieën (per portie): 173
vet (g): 14,7
koolhydraten (g): 1,3
eiwit (g): 9,8

Course borrel
Prep Time 15 minuten
Total Time 15 minuten
Servings 4

Ingredients

  • 200 g gepelde garnalen
  • 6 el olijfolie
  • 4 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • verse bieslook om te garneren
  • limoensap naar smaak
  • zeezout naar smaak

Instructions

  1. Snijd de knoflooktenen en de rode peper fijn. Verhit de olie in de pan en fruit de knoflook en peper enkele minuten aan. 

  2. Voeg de garnalen toe en bak deze op middelhoog vuur mee, totdat ze roze zijn. 

  3. Besprenkel het geheel met wat limoensap en zeezout naar smaak. Hak wat bieslook fijn en strooi dit over de garnalen, vlak voor je het serveert. Serveer warm met een stukje stokbrood. Zo lekker!!

Facebooktwitterpinterest