watermeloen salade met feta en blauwe bessen
Deze super lekkere, vrolijke, maar vooral frisse watermeloen salade is een ideaal (bij)gerecht tijdens de warme zomerdagen. En ja, die komen er de komende week nog genoeg aan! Het kost je maar een kwartiertje om het te bereiden!

Hmm.. Deze watermeloen salade is echt een perfect gerecht voor op een warme zomerdag. En je hebt er niet veel voor nodig! Zo lekker! Je kunt hem eten als bijgerecht, maar ik vind hem zelf ook heel lekker als lunch. De combinatie van de feta met de watermeloen is super, omdat de kaas de frisse watermeloen salade lekker wat pit geeft.

watermeloen salade met blauwe bessen

watermeloen salade met feta en blauwe bessen

  • 1/2 watermeloen (in blokjes gesneden)
  • 150 g feta kaas (in blokjes gesneden)
  • 1 komkommer (in halve maantjes)
  • 250 g blauwe bessen
  • 1 handje verse muntblaadjes
  1. Snijd de schil van de watermeloen en snijd de meloen vervolgens in blokjes van ca. 2 centimeter. Snijd dan het blok feta in kleine dobbelsteentjes van ca. 1 centimeter. Doe beide ingrediënten in een grote schaal.

  2. Snijd een komkommer over de lengte doormidden en haal de zaadlijsten eruit. Ik doe dit zelf altijd met een lepeltje. Snijd vervolgens de halve komkommers in plakjes. Hierdoor krijg je van die leuke halve maantjes. Doe de komkommer ook in de schaal.

  3. Spoel de blauwe bessen af onder de kraan (voozichtig) en hak de muntblaadjes in grove stukken. Voeg de munt en de bessen toe aan de rest van de salade en meng alle ingrediënten goed door elkaar. Zet de salade in de koelkast.

  4. Haal de watermeloen salade pas uit de koelkast, vlak voor je hem gaat serveren. Zo blijft de meloen lekker stevig.

About Post Author

Facebooktwitterpinterest