Dit recept voor asperge soep is super lekker!! Het kost wel even tijd om hem te maken, maar het is echt de moeite waard. Wel goed schillen!!

Asperges zijn zo onwijs lekker. Sinds het witte goud te koop is, heb ik het al heel veel gegeten en het liefst eet ik ze gewoon gekookt, met zalm en een eitje. Maar je kunt gelukkig nog veel meer lekkere dingen met het witte goud maken. Zoals asperge soep.

Afgelopen Pasen heb ik voor mijn lieve familie gekookt. Als voorgerecht had ik deze aspergesoep gemaakt en hij is super lekker en eenvoudig. Je moet er wel op letten dat je de asperges echt goed schilt, want anders krijg je van die draden in je soep en dat is écht niet lekker.

Wat heb je nodig voor 4 personen (0f 6 personen als je hem als voorgerecht serveert)?
– 500 g witte asperges
– 1 liter groentebouillon van 2 blokjes
– 2 sjalotten
– 1 grote aardappel
– verse peterselie
– 50 ml (magere) kookroom
– 1 el olijfolie
– zwarte peper

Was en schil de asperges (nogmaals, schil ze echt goed). Snijd de harde onderkantjes van de asperges af en snijd de rest van de asperges in stukken van ca. 3 cm. Bewaar de schillen en de onderkantjes voor de bouillon. Schil de aardappel en snijd hem in kleine blokjes. Pel en snipper de sjalotten.

Verhit in een soeppan de olie en fruit de sjalotten op lage temperatuur. Voeg de aspergeschillen en de bouillon toe. Breng het water aan de kook en laat de bouillon 30 minuten koken met de deksel op de pan.

Schenk de bouillon na een half uur door een zeef en druk met een houten lepel zoveel mogelijk vocht uit de schillen. Voeg de stukjes asperges en de aardappel aan de bouillon toe en laat de soep nu een kwartier koken op laag vuur.

Schep de helft van de stukjes asperge uit de pan. Pureer de soep met een staafmixer. Voeg de stukjes asperge weer terug aan de soep en voeg de kookroom toe. Breng de asperge soep eventueel op smaak met wat peper. Breng de soep nog even kort aan de kook.

Verdeel de asperge soep over de kommen en garneer met wat verse, fijngehakte peterselie.

Liefs,
#Kuukskes

 

About Post Author

Facebooktwitterpinterest