When life gives you lemons.. Jaaa.. van citroen en rabarber kun je hele lekkere limonade maken. Een lekker fris en dorstlessend drankje.

When life gives you lemons.. and rhubarb.. Oké dat is niet wat ze zeggen, maar van rabarber en citroen kun je mega lekkere limonade maken. Ik heb al eens eerder een recept voor rabarberlimonade gepost, maar deze is wat eenvoudiger en sneller te maken. Daarbij heb je wat minder ingrediënten nodig, dus dat is super handig.

Het is een klein receptje, dus je bent zo klaar. Maar je krijgt een super zomers, dorstlessend drankje.

kuukskes_limonade_rabarber

Wat heb je nodig voor 1 liter limonade?
– 500 g rabarber
– 4 el rietsuiker
– 1 citroen
– 100 ml kraanwater
– 750 ml bruiswater

voor de garnering:
– schijfjes citroen
– ijsblokjes

Snijd de rabarber in stukken. Verhit een pan op het vuur en doe de rabarber en het kraanwater in de pan. Kook de rabarber zachtjes tot het sap eruit komt. Zet het vuur nu middelhoog en kook de rabarber ongeveer 10 minuten tot hij gaar is en uit elkaar valt.

Hang een zeef boven een kom en giet de rabarber erin. Zorg ervoor dat het sap helemaal wordt opgevangen in de kom. Ik heb de zeef ongeveer een half uur laten hangen. Ik had hiermee ongeveer 250 ml sap opgevangen.

Doe het sap in een pan met 4 el suiker en het sap van een citroen. Verwarm het sap, zodat de suiker kan smelten. Het sap moet niet koken. Als de suiker is opgelost mag het vuur uit.

Doe het rabarbersap in een kan en laat het afkoelen in de koelkast. Als het sap goed koud is, voeg je er 750 ml bruiswater aan toe. Koud serveren met een schijfje citroen. Heerlijk!

Liefs,
#Kuukskes

 

Volg je me trouwens al op Facebook, Instagram, of twitter?

About Post Author

Facebooktwitterpinterest