Dit recept voor licht pikante kip met tomaat komt uit het boek "zoals alleen oma dat kan" van Danny Jansen. Een heerlijk, eenvoudig recept voor bij de rijst

Tijdens de “Asian Foodmarket” in Den Bosch heb ik bij Chefkok Danny Jansen het boek “zoals alleen oma dat kan” gekocht. Ik ben wel een beetje fan van Danny en vind het helemaal fantastisch dat hij steeds van die mega schattige oma’s uitnodigt, waarmee hij gaat koken. Mijn oma kookt helaas niet meer. Ik had graag wat Indische tools gekregen voor in mijn eigen keuken, maar ik moet het helaas zelf uitzoeken. Nou als mijn oma het niet meer kan, leer ik het gewoon lekker van al die andere oma’s.

Omdat mijn lieve vriendinnetje Elke een huis heeft gekocht in Den Bosch, wilde ik iets feestelijks koken. Lekker Indisch het liefst, want dat vinden we allebei lekker. Ik heb daarom een recept uit het boek van Danny gemaakt: de boemboe roedjak. Licht pikant kip in tomaat. Het was een succes. En ik heb lekker wat meer gemaakt, zodat ik mijn diepvries weer kon vullen met een extra hapje.

Omdat ik deels heb gekookt met ingrediënten die ik al in huis had die ik op moest maken, is mijn recept een beetje aangepast. In het boek staat hij iets anders beschreven.

ajam_roedjak_kuukskses

Wat heb je nodig voor 4 personen?
– 8 kippendijfilets
– 6 tomaten
– zonnebloemolie
– 125 g margarine
– 1 flinke el sambal oelek
– 2 el tomatenpuree
– 3 el ketjap manis
– 2 el (riet) suiker.

kuukskes_zure_komkommer

Verhit een braadpan en doe er wat olie in. Bak de kippendijfilets ongeveer 10 minuten. Draai ze af en toe om. Haal de kifilets nu even uit de pan en laat ze rusten in een schaal. Snijd ondertussen de tomaten in stukken. Verhit de margarine in de pan en doe hier de tomaten, sambal, tomatenpuree, ketjap en suiker bij. Breng het geheeld op smaak met wat zout en peper en laat de de tomatensaus ongeveer 5 minuten sudderen.

Voeg nu de kip toe, leg de deksel op de pan en laat het geheel nog 30 minuten sudderen op een laag vuur.

Serveer de kip met zure komkommer en (witte) rijst. Selamat makan.

Liefs,
#Kuukskses

Facebooktwitterpinterest