Koolraap stamppot met champignons en paprika
Deze stamppot met koolraap, champignons en paprika is een super lekkere, kleurrijke stamppot. Ik had nog nooit eerder met koolraap gekookt, maar het is een super leuk en lekker product. In deze stamppot in ieder geval! Lees verder...

Koolraap is een groente waar ik nog nooit eerder mee heb gewerkt. Maar dat is het leuke aan vrienden zijn van Albert Heijn. Ik krijg iedere maand producten thuisgestuurd die ik ken, maar zeker ook producten die ik nog niet ken. En deze maand draait het om het maken van kleurrijke stamppoten. Nou ben ik natuurlijk GEK op stamppoten, maar het is ook best een uitdaging om eens te stamp te maken zonder andijvie of boerenkool. Ook lekker overigens, maar ik vind dit persoonlijk een super leuke challenge.

In dit recept zitten naast koolraap ook andere lekker groenten en spekjes.. jammmm spekjes. Maar die kun je natuurlijk ook weglaten, of vervangen door vegetarische speckjes.

Laat me weten wat je van deze stamp vindt!!

Kleurrijke koolraap stamppot met champignons en paprika

 • 800 g koolraap (in blokjes)
 • 800 g kruimige aardappelen (in stukken)
 • 2 rode paprika's (in kleine blokjes)
 • 150 g gerookte spekblokjes
 • 1 witte ui (gesnipperd)
 • 100 g kastanje champignons (in plakjes)
 • 100 ml (soja) melk
 • 1 tl kurkuma poeder
 1. Kook de aardappelen met de koolraap, in en pan met water en een beetje zout, gaar in ongeveer 20 minuten.

 2. Bak intussen de spekblokjes met de champignons, paprika en ui in een pan. Breng eventueel op smaak met wat zout en peper. 

 3. Giet de aardappelen met koolraap af en stamp ze fijn. Roer de melk en de kurkuma erdoor tot er een smeuïge, geel gekleurde stamppot ontstaat. Roer het mengsel van spekjes en groenten door de stamppot en breng eventueel op smaak met wat extra peper. Super lekker.

kleurrijke stamppot vrienden van ah met koolraap kleurrijke stamppot met koolraap, champignons en paprika

Voor meer stamppot kijk je even hier:

About Post Author

Facebooktwitterpinterest