turnover bitches (wentelteefjes) van kerststol
Heb jij nog sneetjes oude kerststol over? Maak er dan heerlijke wentelteefjes van. Zo heb je tot het laatste kontje plezier van dit heerlijke kerstbrood.

Vrolijk kerstfeest! Waarschijnlijk heb jij de kasten ramvol staan met lekkernijen, goede wijnen, kerstkuukskes, een lekkere plak kerststol voor het ontbijt en wellicht wel een aantal gerechten van de blog. Als ik aan luie dagen en lange ontbijtjes denk, denk ik ook aan wentelteefjes.

turnover bitches (wentelteefjes) van kerststol
turnover bitches van kerststol

Ik kan me zo voorstellen dat je tweede kerstdag misschien niet wéér precies hetzelfde wil eten. En met dit recept maak je van de dingen doe je toch al in huis hebt, een beetje kan variëren. Je kunt namelijk hele lekkere wentelteefjes maken van kerststol. Met lekker veel kaneel natuurlijk. Suiker hoeft in dit geval niet, want het brood is al lekker zoet van zichzelf.

turnover bitches (wentelteefjes) van kerststol
turnover bitches (wentelteefjes) van kerststol

Wentelteefjes maak je het beste met oud brood, omdat droog brood de melk en het ei beter opneemt. Is jouw kerstbrood nog gewoon lekker vers? Snijd dan de sneetjes eerder op de dag al af en laat ze een paar uur op een bordje liggen. Zo drogen ze vanzelf een beetje uit.

turnover bitches van kerststol

Dit is overigens al een recept van Kuukskes uit 2015, maar het werd tijd voor een nieuwe, betere foto en een printbaar recept. Je gaat dit waarschijnlijk wel vaker tegenkomen, want de blog is wel een beeeetje aan een update toe!

turnover bitches (wentelteefjes) van kerststol

Turnover bitches (wentelteefjes) van kerststol

Prep Time 5 minuten
Cook Time 10 minuten

Ingredients

  • 4 sneetjes kerststol suikerbrood kan ook
  • 1 ei
  • 100 ml (plantaardige) melk
  • 2 tl kaneelpoeder
  • 1 klontje ongezouten roomboter

Instructions

  1. Snijd 4 sneetjes kerststol af. Doe de melk, het ei en de kaneel in een kommetje en meng het geheel goed door elkaar. Je kunt ook minder kaneel gebruiken, maar ik hou er echt van, dus ik gebruik lekker veel.

  2. Verhit een koekenpan op het vuur en smelt het klontje boter. Wentel de sneetjes kerststol door het eimengsel en bak ze vervolgens op een middelhoog vuur goudbruin en een beetje krokant.

  3. Garneer voor het serveren met poedersuiker en eventueel extra kaneel. Smakelijk eten.

TIP: Deze wentelteefjes kun je ook heel goed maken met sneetjes suikerbrood. Dat is ook echt onwijs lekker.

turnover bitches van kerststol
Facebooktwitterpinterest