eiwitrijke pepernoten cheesecake
Hmm.. lekker genieten van alle sinterklaas zoetigheid, maar wel verantwoord? Dat kan met deze eiwitrijke nobake kruidnoten chocolade cheesecake.

Ik ben eigenlijk geen zoetekauw, maar de pepernoten, gevulde speculaas en chocoladeletters vind ik toch wel echt heel moeilijk om te weerstaan. Maar helaas passen deze mega lekkere zoete toestanden niet bij mijn healthy levensstijl die ik op dit moment volg. Nou eet ik heus wel af en toe een handje pepernoten en ik heb zelfs een workshop “chocoladeletters spuiten” gevolgd bij Bakkerij Royal in Den Bosch. Maar dit jaar heb ik ook een paar gezondere sinterklaasrecepten voor je op de blog, zodat je toch enigszins verantwoord kunt genieten van de november en decembermaanden. En daarom heb ik nu een lekker recept van een eiwitrijke kruidnoten cheesecake.

Ik merk dat ik iedere dag moeite heb met het innemen van genoeg eiwitten. Daarom voeg ik af en toe wat eiwitpoeder toe aan mijn maaltijden. Ik gebruik hiervoor, op aanraden van Berend, de eiwitpoeders van Orangefit.nl (no spon, heb er gewoon voor betaald). En de vanille variant heb ik voor dit recept gebruikt. Natuurlijk kun je ook een eiwitpoeder gebruiken dat je zelf al in huis hebt!

orangefit protein nobake cheesecake kruidnoten nobake cheesecake

SINTERKLAAS TIP: proteïne kruidnoten cheesecake

calorieën (per portie): 345
eiwit (g): 14,4
koolhydraten (g): 36,3
vezels (g): 4,7
vet (g): 14,4

 • 100 g pure chocolade (85% cacao)
 • 100 g kruidnoten
 • 750 g vanille yoghurt (alpro)
 • 50 g eiwitpoeder (Fit Protein Vanille van Orangefit)
 • 75 g havermout
 • 10 ml kokosolie (gesmolten)
 • 4 medjoul dadels (ontpit)
 • 2 tl agar agar
 • amandelsnippers (om te garneren)
 1. Doe de dadels, havermout, 3/4 van de kruidnoten en de kokosolie in de keukenmachine en mix het geheel tot een plakkerige bol. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm. Zet de bodem dan in de koeling tot je de vulling klaar hebt.

 2. Smelt de pure chocolade au bain marie. Verwarm ondertussen de yoghurt in een ander pannetje op een laag vuur (let op, het mag niet gaan koken). Roer de agar agar er doorheen. Als de chocolade helemaal is gesmolten haal je het pannetje met de yoghurt van het vuur en roer je de gesmolten chocolade erdoorheen. 

 3. Haal de taartbodem uit de koelkast en schenk de cheesecake vulling er overheen. Zet de taart nu terug in de koeling en laat hem minimaal 2 uur opstijven. Garneer de taart vlak voor het serveren met de resterende kruidnoten en de amandelsnippers. Doe dit niet te lang van te voren, want dan worden de kruidnoten slap. 

 4. Ik eet de taart gewoon als ontbijt, want er zitten een hoop voedingsstoffen in voor een goede bodem. Maar hij kan zeker ook bij de koffie. Ik zou de taart dan wel in kleinere stukken snijden, want hij is wel heel machtig.

chocolade kruidnoten taart kruidnoten kwarktaart

About Post Author

Facebooktwitterpinterest